19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Erdoğan: Programdan taviz verilmeyecek

Başbakan Erdoğan, gazetelerde “Merkez Bankası Başkanı değişirse ekonomide herhangi bir sıkıntı olur mu?” şeklinde haberlerin çıktığını belirterek, ‘Hiçbir şey olmaz, çünkü ekonomik programdan taviz vermeyecek olan siyasi iradedir” dedi. 

AKP Çanakkale İl Teşkilatı tarafından Kolin Otel’de düzenlenen yemekli toplantıyla katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, önlerinde “uzun ve zorlu bir yolun” olduğunu, hiç bir zaman bunu unutmadıklarını ve asla “şımarmadıklarını, rehavete kapılmadıklarını” söyledi.

Türkiye’nin daha mutlu, daha müreffeh ve daha güçlü bir ülke olması için yürümek zorunda oldukları bir yolun bulunduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu yolda siyasi ve ekonomik istikrarı korumak bizim için olmazsaolmaz bir şarttır. Gazetelerde yazıyor; Efendim ‘Merkez Bankası Başkanı değişirse ekonomide herhangi bir sıkıntı olur mu, İstikrarsızlık olur mu?’ Arkadaşlar hiç bir şey olmaz, çünkü ekonomik programdan taviz vermeyecek olan siyasi iradedir.

Bu siyasi irade, ekonomik programdan şu ana kadar taviz vermemiştir. Bundan sonra da vermeyecektir bu böyle bilinsin. Biz; birilerinin talebine göre iradesini, sürekli yalpalamak suretiyle değiştiren bir hükümet değiliz. Biz; kimilerinin talebine göre değil, milletin talebine göre, milletin ertelenmiş taliplerini yerine getiren bir hükümetiz.”


.
Yayın Tarihi : 17 Mart 2006 Cuma 23:11:32
Güncelleme :17 Mart 2006 Cuma 23:17:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?