22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Erdoğan: Sezer tarafsız olamadı

Başbakan Erdoğan, AK Parti grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Sezer’in görev süresi boyunca tarafsız davranmadığından yakındı. Erdoğan, Abdullah Gül’ün daha tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağını savundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı birinci tur oylaması öncesi milletvekileriyle Genel Merkez’de biraraya geldi. Basına kapalı toplantıda Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığının tarafsız bir makam olması gereklililiğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in görev süresi boyunca tarafsız davranmadığını savunan Erdoğan, “Kendisi YÖK’e, Danıştay’a atama yapabiliyor. Ama biz bunu yapmak istediğimizde, ‘Siz istifa etmiş hükümetsiniz’ deyip kabul etmiyor. Halbuki YAŞ kararlarının altında da aynı hükümetin imzası var ve o kabul ediliyor” dedi.

Başbakan Erdoğan, Gül’ün, Sezer’den daha tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağını vurguladı.

Anayasa değişikliği için akademisyenlerden gelen görüşlerin tamamlandığını da belirten Erdoğan, 1 Ekim’de Meclis açılır açılmaz çalışmalara başlanacağını söyledi.

NTV
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2007 Salı 05:38:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İbrahim ÇAKICI IP: 85.107.182.xxx Tarih : 21.08.2007 16:23:50
CUMHURBAŞKANININ TARAFSIZ OLACAĞINI İDDİA ETMEK KADAR SAÇMALIK OLABİLİR Mİ? HELE BUGÜNÜN TÜRKİYE'SİNDE, CUMHURBAŞKANI ELBETTE TARAFLI OLACAKTIR. CUMHURİYETİN TEMEL NİTELİKLERİ VE BU NİTELİKLERİN HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA SAVUNULMA İHTİYACI SÖZ KONUSU İSE, CUMHURBAŞKANI 'TARAFSIZIM' DİYEBİLİR Mİ? SENİN VE ŞER ORTAKLIĞININ KABUL EDEMEDİKLERİ CUMHURBAŞKANININ TARAFININ DOĞAL OLARAK ' CUMHURİYET ' OLMASI!...