22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Erdoğan: Talimatı milletten alırız

Başbakan Tayyip Erdoğan Ak Parti İl Başkanları toplantısında gerilim politikası yapanlara sert çıktı. Birilerinin demokrasiye müdahalesini ima edenleri ayıplayan Erdoğan, "Milletten başka kimseden talimat almayız" dedi.

Erdoğan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın açıklamalarına da cevap vererek sözlerini şöyle sürdürdü; "Geçmişleri karıştırmaya kalkarsak kimin kime yakın olduğu daha iyi ortaya çıkacaktır.

Terör örügütü lideriyle kendileri kol kola değil miydi? Ben Anamuhalefet liderinin düştüğü çukura düşmeyeceğim. Benim teröristbaşına yaklaşımımı millet biliyor. Anamuhalefet hedef saptırma ve zihin bulandırma gayreti içinde. Vatanseverlik yarışında Baykal bizimle yarışamaz." 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde kendisiyle ilgili tüm iddalara cevap niteliğinde yaptığı konuşmada 'Baykal çukurdadır' dedi. 

İşte muhalefete Erdoğan yanıtları: "Bizim adabımız değil. Bel altı siyaset yapmak. Müflis tüccar gibi eski defterleri karıştırıyorlar. Ben ana muhalefet lideri gibi düştüğü çukura düşmeyeceğim. Dikkat edin seviye demiyorum çukur diyorum. Seviye yükseklik demektir. Çukurun ne olduğunu o araştırsın ve öğrensin ne demek istediğimi.

Yıllardan sonra siyaseti ciddiyetle ele alan bir iktidar var. Benim ne demek istediğimi halkım biliyor. Boşuna kıvranıyorlar oralardan bir şey çıkmaz. Orada AK Parti'nin duruşu bellidir.. Bölücülüğe karşıyız. Terörist başına yaklaşımımı millet biliyor.

Üç kırmızı çizgimiz var. Hedef saptırma zihin bulandırma gayretleri içindeler. Eğer geçmişi karıştırırsak kimin kime daha yakın olduğu ortaya çıkar.

19. dönemde terör örgütünün lider kadrosu Meclis'te değil miydi? Aynı çatı altında beraber yürüdünüz.

Ailem içinde komisyoncu bulamazsınız. Şimdi çocuklarımla uğraşıyor. Yalan dolan ile uğraşıyorlar. Başlık ve içerik başka. Benim oğlum iki ortakla birlikte eski bir gemi aldı. 500 bin dolar peşin ve gerisini taksitle ödeyecekler. Yaptıkları iş budur."

Millet gerçekleri görüyor 

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: "Millet gerçekleri görüyor. Açık bulamadıkları için çıldırıyorlar. Bu milletin beklentilerini öğrenemediler. Her gün her konuda fetva veriyorlar. Biz yüreğimizi koyduk. Bizim nereden ne talimat alacağımız bellidir.

Akşam başka sabah başka. Erdoğan çıkacak diyordu şimdi çıkmayacak diyor. Nisanı bekleyin dedim. Bağırıp çağırıyorsun. Sürekli söyleniyorsun. Birilerinin eline verdik eline çelik çomağı oynuyorlar. "

Erdoğan İstanbul Valisi Erol Çakır'ın Başbakanlığa gönderdiği yazıya değindi.

Erdoğan, "CHP çok gizli evrakı nasıl eline geçirdi bunun evabını versin. Buradan savcılara suç duyurusunda bulunuyorum. Çamur atmakla bir yere varamazsınız. Millet uyduruk haberlerine itibar etmiyor. Ne demek duyum aldık. Çağdaş demokratik değerleri hazmedemeyen birisinden bir şey beklemek yanlış olur. Kutuplaşmacı siyasetten kimseye yarar gelmez.

Milletin gözü önünde sergilenen bayat söylemlerin tarih karşılığında hak ettiği yeri bulacaktır. Yol haritası üzerinde çalışıyoruz. Milletin terazisi aşla yanlış tartmayacaktır. 4 yıl içinde yalanla iftirayla karşılaştık. Ama bazen sigorta atıyor. Seviye bozulmuşken biz demokrasiyi koruma adına duruşumuzu bozmayacağız.

Doğru sadece benim tekelimdedir diyen ölçüsüzlerden olmadık. Demokratik ölçülere rağmen bir şey ypmadık. Allah bize boş lafla ucuz polemikle geçirdiğimiz günleri göstermesin."
ajanslar
Yayın Tarihi : 21 Mart 2007 Çarşamba 15:41:26
Güncelleme :21 Mart 2007 Çarşamba 15:42:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
buğra muşlu IP: 88.255.29.xxx Tarih : 22.03.2007 02:18:19
millet gerçekleri görüyor;pkk aldi başını gidiyor öyle rahatlarki şehirdeler artk. millet gerçekleri görüyor;binlerce esnaf dükkan kapattı. millet gerçekleri görüyor;dış politikada nerelere geldiğimizi. millet gereken cvbıda verecektir.