22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Erdoğan: Tuzaklara düşmeyeceğiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Provokasyonlara gelmeyeceğiz, tuzaklara düşmeyeceğiz, dimdik durarak, yere sağlam basarak, birlik ve beraberliğimizi koruyarak ilerlemeye devam etmek dışında bir seçeneğimiz yoktur'' dedi. 

Başbakan Erdoğan, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Bursa Hızlı Feribot İskelesi açılış törenine katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, artık Türkiye'nin ufkunun açıldığını, Türkiye'nin bahtının da açık olduğu söyledi. Bunun Türkiye'yi dünyanın zirvelerine taşıyacak olan tablo olduğunu anlatan Erdoğan, şunları şöyle konuştu: 'Gelinen bu noktanın kıymetini bilmek, istikrarımızı, enerjimizi, istikametimizi korumak mecburiyetindeyiz. Önümüze çıkan engelleri hep birlikte aşmak zorundayız. Provokasyonlara gelmeyeceğiz, tuzaklara düşmeyeceğiz. Dimdik durarak, yere sağlam basarak, birlik ve beraberliğimizi koruyarak ilerlemeye devam etmek dışında bir seçeneğimiz yoktur. Bu ülkenin ahengini bozmak, huzur ve istikrarımızı zedelemek için ortaya konan bütün faaliyetler milletimizin çelikten iradesine çarparak parçalanacaktır. 

Malatya'da işlenen hain cinayeti 72 milyon kişi tek bir bütün olarak nefretle kınıyoruz. Elbette bu bu tür menfur olayların arkasında derinliği araştırılması gereken örgütlü çeteler, örgütlü odaklar bulunması ihtimali her zaman vardır. Herkes emin olsun ki bu araştırmalar titizlikle yapılmıştır, yapılmaya devam etmektedir. Ama bütün bunların ötesinde gencecik insanların nasıl olup da böyle kanlı, böyle vahşi planlara alet olabildiklerini araştırmak da bizim görevimizdir. Bu gençlerin ideallerle dolu olması gereken zihinlerinin nasıl olup da bu kadar karartıldığını iyi düşünmemiz lazımdır.

KANUNLARI HİÇE SAYAN KAHRAMANLIK KÜLTÜRÜ
Gençlerimize öz değerlerimizi, insani değerlerimizi iyi aşılamamız, onları bu noktada iyi yetiştirmemiz gerekmektedir. Kanunları hiçe sayan bir kahramanlık kültürüyle bizim işimiz olamaz. Başkalarının yaşamına kasteden bir zihniyetle bizim işimiz olamaz. Bunları kim yapıyorsa bu ülkeye ihanet ediyor. Bunların maşaları da iyi bilsinler ki Türkiye'nin kurulmuş olan bu tuzaklara karşı, bu tezgahlara karşı duruşu kesindir, tavrı serttir. Zira kin nefret odaklı bir yönetim anlayışı Türkiye'de egemen olamaz, olmayacaktır.''

''BU MİLLET BU OYUNLARI BOZAR''
Türkiye'ni büyük bir ülke olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin binlerce yıllık dostluk, kardeşlik birikimine sahip olduğuna söyledi. Türk milletinin büyük bir medeniyetin parçası olduğunu dile getiren Erdoğan, ''Hiçbir hain mihrak, kim olursa olsun şunu iyi bilsin, ki kendi kanlı oyunlarını, kendi vahşetini, kendi kara emellerini bu ülkeye mal edemez, fatura edemez. Bu millet bu oyunları bozar. Geçmişte bozmuştur, gelecekte de bozacaktır. Türkiye böyle kanlı oyunlarla istikametini bir milim dahi değiştirmeyecektir. Hedeflerinden asla şaşmayacaktır. Malatya'daki hain olayın bütün bağlantılarını çözmekte kararlıyız'' diye konuştu. 

Başbakan Erdoğan, bu tür olayların tekrar etmemesi için en etkili yolun olayları tam anlamıyla çözerek adalete intikal ettirmek olduğunun bilinci içerisinde olduklarını dile getirerek, tüm vatandaşlardan ''soğukkanlılığı, aklıselimi korumasını'' istedi. Türkiye'nin huzur ve istikranın en büyük kazanım olduğunu söyleyen Erdoğan, ''hain planların, doğrudan Türkiye'nin huzur ve istikranı hedef aldığını, Türkiye'nin dünyada giderek artan, parlayan imajını, Türk insanının birlik ve beraberliğini bozmayı amaçladığını'' dile getirdi. Türk insanının gözünü gelecekten ayırmaması ve pusulasını şaşırmaması gerektiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, ''Bugün içinde bulunulan imtihan bu imtihandır'' dedi.

''HERKES BU SORUMLULUK İÇİNDE OLMALI''
Konuşmasında ''basit siyasi hesaplarla gündemi işgal etmenin, toplumu germenin kimseye yararı olmayacağını'' belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:: ''Türkiye defalarca düştüğü ve on yıllarını zayi ettiği bu tuzaklara bir daha düşmemelidir. Herkes bu sorumluluk içinde olmalı. Eleştirilerinde seviyeli ve yapıcı olmalı. Türkiye'nin rotasını korumakta da en az bizim kadar hassas olmalı işte şu cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağı dönemde de hassasiyetimiz budur. Şu anda, AK Parti iktidarı olarak, yönetim olarak adayımızı veyahut da bu noktadaki hassasiyetimizi korumamızın anlamı da budur. Eğer piyasalar birçok spekülatif ifadeler karşısında etkilenmiyorsa, gücünü koruyorsa, ekonomideki zeminin sağlam olmasındandır. Bu oyunlara pirim verilmemesindendir. 

Geçmişte de bunları yaşadık ama bir cumhurbaşkanlığı seçiminin geçmişte Türkiye'ye nelere mal olduğunu gayet iyi biliyoruz. Dikkat edilirse şimdi öyle bir şey söz konusu değil. Olmadı, olmayacak... İnşallah hep birlikte uyanık olacağız, sorumlu davranacağız, ama gönlümüzü de serin tutacağız. İnşallah her gün hızımızı artırarak bu hedefleri yakalayacağız. Biz buna mesaimizle, enerjimizle, kalbimizle hazırız.'' Başbakan Erdoğan, vatandaşlara yönelttiği ''Sizler de hazır mısınız?'' sorusuna ''Evet'' yanıtını alınca, ''Öyleyse bu yolculuğu beraber yürüteceğiz'' diyerek, ''Beraber yürüdük bu yollarda'' şarkısının nakaratını açılışa katılan vatandaşlarla birlikte okudu.

AA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2007 Cumartesi 18:36:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?