30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Erdoğan: Ülkemizde kriz yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ABD ve İsviçre gezisinin ardından yurda döndü. Gezileri hakkında bilgi veren Erdoğan, küresel krize ilişkin değerlendirmelerde de bulunarak, “Ülkemizde şu anda bir kriz söz konusu değildir” dedi. 

Türkiye’deki ekonomik gelişmeler üzerine değerlendirmeler bulunan Erdoğan, dolaylı yollardan faiz artırmayı ekonomiye bir tehdit olarak gördüğünü söyledi. Erdoğan, “Kalkıp da kredi vermiyorum şu kadar faiz veriyorum gibi faizleri farklı bir şekilde yükseltme yoluna gitmeyi kesinlikle ayrıca bu ülkenin ekonomisine bir tehdit olarak görüyorum. YASED toplantısında da bunların üzerinde biraz daha farklı şekilde duracağım. Belki döner dönmez böyle bir açıklamayı yapmak farklı değerlendirilebilir ama bunlar bizim ortak derdimizdir” dedi.

Küresel krizle baş etmenin birlikte hareket etmekle olanaklı olacağını dile getiren Erdoğan, “El ele omuz omuza dayanışma halinde biz bu geminin içinde beraber yaşıyoruz. Dolayısıyla bu adımları da beraber atacağız” diye konuştu.

‘ŞU ANDA BİR KRİZ YOK’
Ülkede şu anda anlatıldığı şekilde bir krizin söz konusu olmadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, 2009 yılının ilk 6 ayı için sıkıntı yaşanabileceğine dikkat çekti.

Erdoğan krizin Türkiye yansımasının bu dönemde görülebileceğini söyleyerek, “Bu esinti bu dalga bizleri de tesir altına alabilir. Özellikle de önümüzde yılın ilk 6 ayında bir sıkıntı yaşayabiliriz. Ben arkadaşlarımla beraber dolaşıyorum, dolaşacağım. Çok daha farklı yerlere gideceğim. Farklı imkanlar bulmanın gayreti içerisinde oluyoruz, olacağız. Kendi kaynaklarımızı devreye sokmamız lazım. Çıkardığımız son yasa buna yönelik” diye konuştu.

İşverenlere sermayelerine bir miktar daha sermaye enjekte etme çağrısı yapan Erdoğan, “Biz bu yasayı buna yönelik çıkardığımıza göre o zaman finans sektöründe olanlar sermayelerine biraz sermaye enjekte etsinler. Hiçbir şey sorulmayacak. Aynı şekilde reel sektörde olanlar sermayelerine onlar da sermaye enjekte etsinler. Bu süreci birlikte geçelim atlatalım. Bunu çok açık ve net söylemeyi de bir başbakanlık görevi olarak görüyorum” dedi.

ABD ve Cenevre gezilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan yaptığı ikili görüşmeler hakkında da bilgi verdi. Erdoğan yeni ABD yönetimden Türkiye olarak beklentiler dile getirildiğini söyledi.

Türkiye’nin Irak’a bir heyet gönderdiğini belirten Erdoğan, Maliki’nin özel temsilciyle görüşeceğini belirtti.

ntv
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 23:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hymkhı IP: 88.254.18.xxx Tarih : 22.11.2008 14:24:44

doğru başbakan,bakanlar çocukları ve çevreleri için kriz yok tabi,olmazda,onlar sadece kendilerini gördükleri için,kriz yok diyorlar