19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Erdoğan: Yargıya güveniyoruz

erdoğanBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni karanlık komplolara karşı savunmak için tam bir kararlılık içinde olduğunu, bu yolda güvenlik güçlerine ve yargıya güvendiklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Ulusa Sesleniş konuşmasında Danıştay'a yapılan saldırıyı değerlendirdi.

Erdoğan saldırının, Türkiye'nin huzur ve istikrarına, Cumhuriyetin kurumlarına ve değerlerine karşı yapılmış bir saldırı olduğunu kaydederek, ''bu karanlık saldırı milletimizin vicdanında asla affedilmeyecektir'' dedi.

Erdoğan konuşmasında, "hükümet olarak, olayın meydana geldiği 17 mayıstan bugüne kadar suçluları bütün bağlantılarıyla birlikte adalete teslim etmek için yoğun bir gayret içindeyiz" diye konuştu.

Erdoğan, "Türkiye'nin huzur ve istikrarına, değişim iradesine ve gelişme azmine yönelik benzer provokatif eylemlerle başa çıkabilmek için, millet olarak sağduyunun sesini yükseltmek durumundayız" ifadesini kullandı.

"Güvenlik güçlerine ve yargıya güveniyoruz"

"Türkiye'yi mutlaka ama mutlaka Cumhuriyetimiz için de, demokrasimiz için de güvenli bir ülke haline getireceğiz" diyen Erdoğan, "bu yolda güvenlik güçlerimize ve yargı teşkilatımıza güvendiğimizi de bir kere daha üstüne basarak vurgulamak istiyorum" dedi.

Başbakan, "anayasal kurumlarımızın dayanışmasıyla, toplumsal uzlaşma ve ortak akılla bu işin üstesinden de geleceğiz. Milletimizle birlikte şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da demokrasinin, adaletin, değişim ruhunun, hak ve özgürlüklerin arkasında dimdik durmaya devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

Piyasalardaki dalgalanma

Erdoğan, piyasalarda yaşanan dalgalanmalara de değindiği konuşmasında, bunun piyasa ekonomisi koşullarında doğal bir hareketlilik olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, ''Türkiye artık, bu ve benzeri dalgalanmaları aşabilecek, bunlara karşı direnç gösterebilecek bir yapıya kavuşmuştur'' dedi.

Türk ekonomisinin artık geçmişle kıyas dahi kabul etmeyecek bir seviyeye geldiğini ifade eden Erdoğan, "geçtiğimiz günlerde uluslararası piyasaların tamamında görülen dalgalanma, Türkiye'de de bir miktar kendini hissettirmiştir. Ekonomimizin nereden nereye geldiğini lütfen hatırlayınız... Biz iktidara gelmeden önce, manzara neydi lütfen şöyle bir eskiye giderek gözünüzün önüne getiriniz" dedi.

Erdoğan, üç buçuk yıl gibi kısa bir sürede bu tablonun tamamen değiştiğini ve Türkiye ekonomisinin bir atılım dönemine geçtiğini söyledi.

Bugün birçok göstergede kriz öncesi seviyelerin değil, son on yılların, hatta kimi zaman Cumhuriyet tarihinin en iyi seviyelerinin yakalanmış durumda olduğunu belirten Erdoğan, ''dün krizlerle umutları tükenen bir ülke, bugün nasıl olmuş da dünyanınyükselen yıldızları arasında yerini almıştır? Bu sorunun tartışmasız cevabı, güven ve istikrardır" diye konuştu.

Başbakan, "Türkiye, siyasetiyle, dış politikasıyla, güvenliğiyle, demokratikleşme ve insan hakları alanındaki atılımlarıyla, Avrupa Birliği'ne doğru attığı kararlı adımlarla, hoşgörü ve uzlaşma ortamıyla, diyalogla bu seviyeleri yakalayabilmiştir'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Ulusa Sesleniş konuşmasını "çok daha güzel, çok daha aydınlık, çok daha parlak günler" dilekleriyle tamamladı.
.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 22:47:07
Güncelleme :31 Mayıs 2006 Çarşamba 22:53:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?