22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Erdoğan 2. kez dünyaya seslendi

Mehmetçiğe Darfur yolu göründü
BAŞBAKAN Erdoğan, dün BM Genel Kurulu’nda ikinci kez konuştu.

Salı günü yaptığı konuşmada ilk ” küresel ısınma “ sorununu ele alan Erdoğan dünkü konuşmasında ise terörle mücadeleye ve Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi üyeliğine destek istedi.

GÜVENLİK KONSEYİ’NE ADAYIZ Birleşmiş Milletler örgütünde reform yapılmasını isteyen Erdoğan, Türkiye’nin önümüzdeki yıl yapılacak BM Güvenlik Konseyi seçimlerinde aday olduğunu da bir kez daha belirtti. Erdoğan ”Yarım asırdır Konsey’de temsil edilmemiş olan Türkiye’nin hem Avrupalı ve hem Asyalı kimliğiyle farklı görüşleri uyumlaştırmak ve uzlaştırmakta Konsey bünyesinde yapıcı ve özgün bir rol üstlenebileceğine inanıyorum“ dedi.

DARFUR’A ASKER GÖNDEREBİLİRİZ Türkiye’nin uluslararası barışın korunmasına özgün katkılarda bulunabileceğini kanıtlamış bir ülke olduğunu söyleyen Erdoğan ”Memnuniyetle karşıladığımız 1769 sayılı Güvenlik Konseyi kararı uyarınca Darfur’da kurulan UNAMİD’e katkı yapmayı olumlu şekilde değerlendiriyoruz “ diye konuştu.

TÜRKİYE DONÖR ÜLKE Türkiye’nin ekonomik gelişmesine de dikkat çeken Başbakan şu ifadeleri kullandı: ”Son yıllarda sağladığı kalkınma, teknik ve insani yardımlarıyla donör ülke konumuna yükselmekte olan Türkiye’nin geçtiğimiz yıl yaptığı resmi ve özel sektör kaynaklı kalkınma yardımları 1.7 milyar dolara ulaşmıştır. Gerek BM fonlarına ve gerek ikili düzeyde katkılarımızı artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz.”

TERÖRE KARŞI DAYANIŞMA ÇAĞRISI Terörün bir insanlık suçu olduğunu yineleyen Erdoğan şöyle devam etti: “Sınır tanımayan terörü lanetliyor, terörün acı tecrübesini bizzat yaşamış bir ülkenin başbakanı olarak tüm insanlığa yönelik bu tehditle mücadelede dayanışma ve daha etkin işbirliği çağrısını buradan yineliyorum.”

Emine Hanım izlemedi

Emine Erdoğan, Başbakan’ın BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmayı izlemeye gitmedi. Erdoğan’ı Türk heyetindeki bakanların yanı sıra Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren’in eşi Meserret Ekren, Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın eşi Zeynep Babacan ve Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in eşi Anna Şimşek de izledi

..
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 08:07:55
Güncelleme :29 Eylül 2007 Cumartesi 08:12:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?