16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Erdoğan 2007'ye 'İdris' kavgasıyla girdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, atamalara vetosu nedeniyle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e yönelik, “Bir yere genel müdür atayacaksınız, evlerine birisi gidiyor, evin kapıcısına ‘bunun eşi nasıl giyinir’ diye soruyor" sözleriyle “Şeyh mektupçusu" olarak da anılan Başbakanlık Müşteşar Yardımcısı Ruhi Özbilgiç’in oturduğıu apartmanın kapıcısı İdris çiftçi’yi yeniden gündeme taşıdı. 

Başbakan Erdoğan, dün partisinin İstanbul il başkanlığındaki bayramlaşma sırasında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Sezer’e 2007’nin ilk eleştirilerini de atamalar konusunda yöneltti. 

Erdoğan, Sezer’e yönelik, “Yani bir genel müdür atayacaksınız, evlerine birisi gidiyor. Düşünebiliyor musunuz? Evin kapıcısına onu soruyor. Bu kişi müsteşar yardımcısı, bir müsteşar olacak, kapıcısına soruyor. ‘Bunun eşi nasıl giyinir? Kimlerle görüşürler? Kimler gider gelir bu eve?’ bunlar soruluyor. Allah aşkına böyle bir devlet yönetimi, böyle bir yönetim anlayışı olur mu" sözleriyle doğrudan TRT Genel Müdürlüğü kararnamesi Köşk tarafından veto edilen Ruhi Özbilgiç olayını kastetti. Başbakan Erdoğan’a gelen bir Şeyh’in rüya yorumunu işleme koydurduğu için basında “Şeyh mektupçusuö olarak da nitelenen Özbilgiç’in, TRT Genel Müdürlüğü’ne atanması için hükümet tarafından hazırlanan kararname Cumhurbaşkanı sezer tarafından veto edilmişti. 

Ancak bu konuşmayla, Erdoğan, Özbilgiç ve kapıcısı olayını ikinci kez gündeme getirmiş oldu. Erdoğan daha önce de Sezer’i Özbilgiç hakkında oturduğu apartmanda soruşturma yapmakla eleştirmişti.

HASAN CELAL GÜZEL ORTAYA ATTI 

Erdoğan’ın ‘kapıcıdan soruşturma’ argümanını ilk kez Hasan Celal Güzel, Radikal gazetesindeki köşe yazısında ortaya attı. 

Güzel, 22 Aralık’taki yazısında, Bakanlar Kurulu’nca TRT Genel Müdürlüğü’ne atama kararnamesi Köşk’e gönderilen ve veto edilen Özbilgiç olayı için oturduğu apartmanın kapıcısının da adını ilk kez vererek, “Başbakanlık Müsteşar yardımcısı, yılların değerli bürokratı Ruhi Özbilgiç’in TRT Genel Müdürlüğü kararnamesi geri çevrilmiş. Kararname iade edilmeden Köşk’ün ‘maiyette istihbaratçıları’ Özbilgiç’in kaapıcısı İdris Çiftçi’ye gelerek Ruhi Bey ve ailesi hakkında bilgi almışlar. Kapıcının, ‘karısının başörtüsü yok’ şehadetine ve tezkiyesine rağmen kararname imzalanmamış" diye yazmıştı. Erdoğan da bu yazının ardından ilk eleştirisini yapmıştı. 

Daha sonra basında Kapıcı İdris’le konuşmalar yapılmış, 11 yıldır bu görevi yürüttüğünü söyleyen Kapıcı İdris, soruşturma için bir sivil polisin gelerek kendisine, Ruhi Özbilgiç’in eşinin türbanlı olup olmadığını sorduğunu belirtmişti.
ANKA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2007 Salı 18:26:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?