28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Erdoğan ABD elçisini tersledi

Başbakan Erdoğan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi'nin, PKK'ya karşı sınırötesi operasyona karşı çıkmasına cevap verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Ankara'da katıldığı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu toplantısından sonra gazetecilerin soruları yanıtladı. Erdoğan, "Kuzey Irak'a girmeye büyükelçiler değil, biz karar veririz" dedi.

Erdoğan'a, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, terör örgütü PKK ile daha etkin mücadele etmek konusunda kararlı olduklarını, ancak Türkiye'nin bölgede tek taraflı bir müdahalesine sıcak bakmadıkları yönündeki sözleri soruldu.

Başbakan Erdoğan, ABD Büyükelçisi Ross Wilson’un açıklamalarına tepki göstererek, “Büyükelçinin yapmış olduğu açıklama eğer doğruysa, bilemiyorum, çok çok yanlış bir açıklama” dedi.

"BAŞIMIZIN ÇARESİNE BAKARIZ"
Erdoğan, şunları kaydetti: “Böyle bir şeyin kararını sayın büyükelçi veya büyükelçiler veremez. Bu kararı Türkiye Cumhuriyeti yetkili kurulları verir. Ve kararımızı biz veririz, uygularız. Nedir? İlgili ülkeler varsa arzu ederiz ki bu ilgili ülkelerle beraber verelim. Verilmediği zaman gereğini yaparız.”

“ABD Başkanı Bush ile görüşme yaptınız mı?” sorusunu da Erdoğan, “Yaptık, yapıyoruz” diye yanıtladı. Başbakan Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada da, “Biz başımızın çerisine bakmayı biliriz, bunun için de gerekli hazırlığa her zaman sahibiz” dedi.

ANKA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 14:32:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
davut polat IP: 85.102.176.xxx Tarih : 18.07.2006 18:12:45
SAYIN BAŞBAKANIMIZ ARTIK OK YAYDAN ÇIKTI.BİR ÜLKE KENDİ GÜVENLİĞİNİ KENDİ SAĞLAMALI.AMERİKA BİLİÇLİ BİR ŞEKİLDE K.IRAKI GÜVENLİ OLMASINI İSTEMİYOR.NEDENİ EMPERYALİZ AMAÇLARI İÇİN TÜRKİYE YE İLERİDE STRATEJİK KOZ KULLANMAK İSTİYOR.SORUN BAKALIM O ÇOK BİLMİŞ BÜYÜK ELÇİYE AYNI OLAYLAR ABD OLSA NASIL BİR DAVRANIŞTA BULUN URLARDI? YETER ARTIK KENDİ GÜVENLİĞİMİZE KENDİMİZ KARAR VERMELİYİZ.