28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Erdoğan argo konuştu: Anasını satayım!

'Başbakan argo konuşuyor' eleştirilerine yanıt veren Erdoğan, imam hatip tartışmalarına da sert tepki gösterdi: "Sanki meslek liselilerin hepsi imam hatipli anasını satayım."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP Büyükçekmece İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Başbakan çok argo konuşuyor" eleştirilerine yanıt verdi. "Ben halkımın dilini konuşuyorum. Halkımın dili argoysa, ben argo konuşurum. Beni gaza getirmeye çalışıyorlar" diyen Başbakan Erdoğan, Zeytinburnu İlçe Kongresi'nde ise imam hatip lisesi (İHL) tartışmalarına değinerek, "Sanki meslek liselilerin hepsi İHL'li anasını satayım" ifadelerini kullandı.

Mutfağın dili

Büyükçekmece İlçe Kongresi'nde mutfağın dilinin önemli olduğunu, Türkiye'de bu dili anlamayanların bulunduğunu kaydeden Erdoğan şöyle devam etti:
"Hayatında bakkal, market yüzü görmeyen, bu dili anlamaz. Ben bunu söyleyince 'Bakkal düşmanı' diyenler çıkabilir. Bizim lügatımızda muhalefetin tanımı, siyaha beyaz demek değildir. Bunlar 2 kere 2'ye 4 değil, 5 diyorlar. Bunlar matematiği, hakikati zorluyorlar. İşte burayı çözmek lazım." Erdoğan, eskiden Türkiye'de her önüne gelenin bakkal dükkânı gibi banka açtığını belirterek, "Hatta bazı dinci holdingler çıktı ya... İşte orada döviz bazında yüzde 30-35 nema dağıtıyor. Adını da faiz koymuyor. Nema..." diye konuştu.
Daha sonra Zeytinburnu İlçe Kongresi'ne katılan Erdoğan, burada da imam hatiplerle ilgili eleştirilere yanıt verdi. "Türkiye'de imam hatip, ilahiyat mezununa ihtiyaç yok mu? Kökünü kurutmak istiyorlar" diyen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

Yine argo konuştu

"Türkiye'de 16 bin caminin imamı yok. Oraları siz böyle boş bırakırsanız, yarın dinci terör örgütünün temsilcileri gider, orada imamlık yapar. Yarım imam dinden, yarım doktor candan eder. Bunların yarısı da yok. Dünyanın gelişmiş ülkelerine bakıyorsunuz yüzde 70'i meslek liseli. Bizde ise meslek liselerine geçiş yok, geçit de yok. Yüzde 30'un yüzde 3'ü imam hatip. Hani büyütüyorlar ya hani sanki hepsi imam hatipli anasını satayım. Yüzde 27'si diğerleri. Etmeyin yaa. Adil olalım."

Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2006 Pazartesi 14:54:09
Güncelleme :6 Şubat 2006 Pazartesi 17:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?