16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Erdoğan Baykal'a sert çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Seçimlerde ülkemizin herhangi bir sıkıntısı yok. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Bugüne kadar 10 tane seçim nasıl yapıldıysa 11.'si de inşallah aynı şekilde yapılacaktır" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) yeni genel merkezinin açılışında konuşan Erdoğan, iş adamlarına hükümetin ekonomide elde ettiği başarıların, kazanımların muhafaza edilmesi ve korunması için çağrıda bulundu.

Birilerinin çıkıp "Erdoğan'a bir yerden bir şeyler gelecek, bir yerden bir şeyler sufle edecekler" dediğini belirten Erdoğan, "Düşünün bir siyasi partinin lideri olacaksın, ondan sonra da 'Erdoğan'a bir yerden bir şeyler sufle edecekler söyleyecekler' diyeceksin. Erdoğan'a milletten başka kimse bir şey sufle edemez" diye konuştu.

Erdoğan bu istikrarı, güveni bozmaya yönelik her türlü olumsuz çabanın karşılığını, istikrarsızlığın faturası ile karşılaşmak istemeyen kesimlerin vermesi gerektiğini vurguladı.

"İki kere iki beştir diyorlar, böyle şey olur mu? İki kere iki dört, değişmez" diyen Erdoğan, "Ama bunlar bunu değiştirmeye gayret ediyorlar. Yıllar geçti 10 tane Cumhurbaşkanı seçti bu ülke. Hangi anayasanın amir hükümlerine göre seçtiyse şimdi de aynı hükümlere göre seçecek. Fakat bunun değişmesine müsaade etmeyecek bir millet var. Türk milleti buna müsaade etmiyor. Ve onun vekilleri aldıkları vekaletle aynen layık olarak bunu parlamentoda yerine getireceklerdir" dedi.

Kendisini terörist başı ile aynı kefeye koymaya kalktıklarını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Kimsin sen ya. Nasıl sen Tayyip Erdoğan'ı terörist başı ile aynı kefeye koymaya kalkarsın... Terörist başı ile aynı safta parlamentoya girdin. O partinin genel sekreteriydin. Ama beraber olduğun o kişilerden bir tanesi şu anda PKK Kongre-Gel başkanı. Milletimiz bunların hepsini aklında tutamıyor. Bizim bu vatanı sevmekten başka derdimiz olmamıştır. Bu ülkede dikili ağaçları bile yok, sıkıntı buradan geliyor. Onun için milletimiz de bunlara tek başına iktidarı vermemiştir, vermez de. Biz milletimizi gönlümüze koyduk. İnanıyorum ki milletimiz de bizi gönlüne koydu."

a.a
Yayın Tarihi : 24 Mart 2007 Cumartesi 20:34:43
Güncelleme :24 Mart 2007 Cumartesi 20:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?