19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Erdoğan CHP'ye sert çıktı

BAŞBAKAN ERDOĞAN KONYA'DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Konya'da toplu açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak, "Her seferinde baltayı taşa vuruyorlar ama illa ki yolsuzluk görmek istiyorlarsa aynaya baksınlar. Orada İSKİ'yi görecekler, orada nasıl trilyon yolsuzluğu yaptılar bunu görecekler" dedi.

Bosna Hersek Mahallesi'nde yapımı gerçekleştirilen Gençlik Merkezi'nde düzenlenen toplu açılış törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, protokol mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada konuşan Başbakan Erdoğan, bugün çeşitli açılışlar gerçekleştireceklerini belirterek, "Hilton Oteli'nin de burada açılışını gerçekleştireceğiz. Konya'da Hz. Mevlana'yı bir kez daha anıyoruz. Ankara - Konya hızlı tren hattı ile birbirine bağlanıyor. Artık rayların döşenmesi bitti bugün test sürüşlerine başlıyoruz. Bu test sürüşleri yaklaşık 3 ayımızı alacak. Test sürüşleri bittikten sonra artık Ankara-Konya 1 saat 15 dakika. İsterseniz ondan sonra Ankara'dan da yine hızlı trenle İstanbul'a devam edeceksiniz. İktidarımızın ulaştığı yere işte bu muhalefetin hayalleri bile ulaşamaz. Bugün hızlı treni incelemek üzere bu törenlerden sonra oraya gideceğiz. Ulaştırma Bakanım da oraya geliyor, test sürüşü gerçekleştireceğiz. İtalya'daki Roma-Napoli hattı 11 yılda tamamlandı biz 4,5 yılda hat işlemlerini tamamladık ve hızlı treni test aşamasına getirdik. Eskişehir-İstanbul etabı da devam ediyor. Onu da en geç 2012 gibi inşallah bitireceğiz. Proje dizayn ve tüm yapım işlemleri yabancılar tarafından değil bizim kendi ekibimiz tarafından yapıldı. Test aşamaları ise Türkiye'de ilk defa olan Piri Reis hızlı treni

ile yapılıyor. Her zaman söylüyoruz ya biz Ferhat'ız siz de Şirin. Ferhat, Şirin'e ulaşıyor. Bu mesela aşık olma meselesi, dert meselesi, bu aşkla biz de dağları delip geçiyoruz. Test sürüşlerinin başarı ile geçmesini diliyor, hızlı trenimizin Ankara ve Konya'mıza hayırlı olmasını diliyorum. Birileri ellerinde kağıt sallarken biz Anadolu'da açılıştan açılışa koşuyoruz" diye konuştu.

"YOLSUZLUK YAPIYOR DİYENLER ÖNCE AYNAYA BAKSINLAR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yolsuzluk iddialarıyla ilgili şunları söyledi:

"Yolsuzluğun olduğu yerde 160 bini aşkın derslik olabilir mi? 80 üniversite, okullara gönderilen 750 bin bilgisayar olabilir mi? Yolsuzluğun olduğu yerde 460 bin konut olabilir mi? Bunun 370 bini sahiplerine teslim edildi. Diyorum ya, 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.' Bu ülkede yolsuzluk kimler zamanında yapıldı belli. İstanbul halkı maske ile dolaşıyordu. O hortumları kestiğimiz için İstanbul'un çehresi değişti 4 yılda İstanbul'un değişiminden sonra bak sağolsunlar İstanbul kimseye iktidar vermiyor, bize veriyor. Aynı şekilde Kocaeli de değişti. Orada da aynı şekilde susuzluk ortadan kalktı. Kocaeli'ne biz İstanbul'dan su verdik. Ana muhalefetin vekili ben İstanbul'a su veriyorum diyordu. İspat ortada hiçbir şey yok. Bunların hiç bir kağıdına inanmayın. Dürüstlük bunların hiç bir semtine uğramamış. Gelsinler Konya'yı gezsinler, gelsinler Kayseri'yi gezsinler belediyecilik görsünler. Konya'nın nereden nereye geldiğini gelsinler incelesinler. İftira attıkları Kayseri'nin nereden nereye

geldiğini görsünler. Yolsuzluk bunların şuur altına işlemiş. Bunların hiç bir malzemesi yok. Her seferinde baltayı taşa vuruyorlar ama illa ki yolsuzluk görmek istiyorlarsa aynaya baksınlar orada İSKİ'yi görecekler, orada nasıl trilyon yolsuzluğu yaptılar bunu görecekler. Hazinenin size verdiği 1 trilyonu nerede harcadın ortada, tescilli bu. CHP, önce bunun ispatını yapmalı, illa yolsuzluk görmek istiyorlarsa sağına soluna baksınlar. Bu iftiralar bumerang gibi döner iftira sahibini gider bulur. 6-7 aylık kısa bir sürede defalarca 'u' dönüşü yaptı, söylediğini yalanladı. 6-7 ay içinde defalarca baltayı taşa vurdu ama özür dilemek yok, yüzü kızarmak yok. Özür dilemek yerine her seferine pişkinlik içinde kenara çekiliyorlar. Kendi tabanları da, kendi seçmenleri de bu pişkinlikten rahatsız oluyorlar. Bunların çirkin iftiralarına anında gereken cevabı arkadaşlarım veriyorlar. Bunların tutarsızlıklarını, ilkesizliklerini anında ortaya koyup devam edeceğiz. Hz. Mevlana ne güzel söylemiş, 'Ehil olmayanlara sabretmek ehil olanları parlatır."

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise, "Değişen dünya koşulları eğitim ve bilimin önemini ortaya çıkardı. Başbakanımız göreve geldiği andan itibaren insana ve eğitime yatırımda geç kalmış olan ülkemizde bu alanlara acilen yatırım yapılması gerektiğini düşündü ve yatırımları bu alana doğru yöneltti. Bu alana yapılan yatırımlar bizi daha gelişmiş bir gelecek hedefine yaklaştırıyor. En iyi yatırım eğitime ve insana yapılan yatırımdır düsturuyla başlattığımız çalışmalar kapsamında derslik, derslik başına düşen öğrenci ve öğrenci başına düşen öğretmen sayısıyla dünyayla rekabet eder bir hale geldik" şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, "Bugün Konya'da Şeb-i Arus bereketi yaşıyoruz. Şeb-i Arus gönüllerin açıldığı ve mana olarak geleceğe hazırlayan bir gündür. Bugün açılışımızı yaptığımız yatırımlarla ülkemizi de geleceğe hazırlıyoruz. Bugün açtığımız eserler Konya'ya verdiğimiz değerin bir göstergesidir. Açacağımız eğitim kurumlarıyla Konya'yı geçmişte olduğu gibi gelecekte de ilmin, bilimin merkezi haline getireceğiz ve burada yetişen insanlar tüm dünyaya Hz. Mevlana'nın saçtığı ışığı, barışı ve huzuru yayacaklar" dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN KONYA'DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
BAŞBAKAN ERDOĞAN KONYA'DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
BAŞBAKAN ERDOĞAN KONYA'DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
BAŞBAKAN ERDOĞAN KONYA'DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
BAŞBAKAN ERDOĞAN KONYA'DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2010 Cuma 16:54:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.244.131.xxx Tarih : 19.12.2010 02:24:24

 bakıyorum bakıyorum göremiyorum ama başbakanım baktı mı yolsuzluk görebiliyor ilginç acaba bütün siyasi sistemimiz ve siyasilerimizin hepsi yolsuzluğa mı battı muhalefette iktidarda birbirne yolsuz diyor ee peki yolu bulan kim onu öğrensek bari