19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Erdoğan Denizli'den ayrıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletten aldıkları güç ve destekle Türkiye'nin darboğazdan çıkmasını sağladıklarını belirterek, ülkeyi huzura kavuşturma yolunda önemli mesafe kaydettiklerini söyledi. 

Başbakan Erdoğan, Denizli'de açılış ve incelemelerinin ardından partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen akşam yemeğine katıldı. Pamukkale Polat Otel'de düzenlenen yemekte konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin toparlanıp ayağa kalktığı bir 4 yılı geride bıraktıklarını hatırlatarak, milletten aldıkları güç ve destekle Türkiye'nin darboğazdan çıkmasını sağladıklarını vurguladı. Erdoğan, "Önce insan sonra devlet anlayışı ile yola çıktık. İddiamız olan Türkiye'yi huzura kavuşturma yolunda önemli mesafe kaydettik. Güven ve istikrarın sağlanması ile demokrasi tarihinde ilk defa bir mecliste beşinci yasama yılına adım atıldı" dedi. 

Partililerden, yapılan hizmetleri herkese anlatmasını isteyen Başbakan Erdoğan, "Bir değil yüz değil bin defa anlatacaksınız. Denizli'de köprülü kavşak, adliye sarayı ve Aydın - Denizli bölünmüş yolu olmak üzere bir çok hizmetler yapıldı. Bizden öncekiler bunu niye yapmadı. Ona bitireceklerini elliye, elliye bitireceklerini 500'e bitirdiler. Bunlar hep halkın cebinden çıktı. Bir lirayı sıfır ekleye ekleye bir milyon yaptılar. Nasıl olsa darphane basıyor. Maaşlar şişiyor ama alım gücü azalıyordu. Vatandaş bunu anlayana kadar köprünün altından çok sular geçti. Biz bu sıfırları milletin sırtından kazıp attık" şeklinde konuştu. 

Türk lirasından 6 sıfır atmanın kendi dönemlerinin en önemli devrimi olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bu milletin sırtına sıfırları yükleyenleri millet sandığa biz tarihe gömdük. Türk Lirası'nın dolar karşısında değeri artıyor diyorlar, o zaman niye Türk Lirası'nı Koruma Kanunu var? Bırakalım su yatağında aksın. Sabit kur bu ülkede denendi ve çok ağır bedeller ödendi. Sabit kur garantisiyle garip gurebanın parasının gitmesine izin vermeyiz" diye konuştu. 

Yaşanan bazı ekonomik sıkıntılardan ülkenin artık eskisi gibi etkilenmediğini belirten Başbakan Erdoğan, "AK Parti ile demokrasinin de geliştiğini gördük. Bu bizim için gurur vericidir. Ekonomiyle birlikte demokrasiyi de güçlendireceğiz. Demokrasinin sekteye uğramasına izin vermeyeceğiz. Bir zamanlar en küçük rüzgardan etkilenen ekonomiyi nasıl düzelttiysek demokrasiyi de öyle sağlamlaştıracağız" dedi.
"Kasım ayında büyük kongreyi yapacağız ve seçim hazırlıklarına başlayacağız" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bu parlamento önce cumhurbaşkanını seçecek ardından seçime gidecek. İnşallah beşinci yılını dolduran ilk hükümet ve parlamento olacağız. Elde edilen başarı mükemmel bir organizasyonun eseridir. AK Partililer siyasi etiğe yakışmayacak davranışlardan uzak durmalıdır. Bizim işimiz kavga değil dostluktur. Sizi hataya zorlamak isteyenler, iftira atmak isteyenler olabilir. Bu çirkinlikler karşısında sakin olmalıyız." 

Bazı kimselerin temsilde adalet olmadığını söylediğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Seçim sistemini biz mi kurduk? 1987'den beri aynı tezgahtan geçip meclise girenler o zamanlar neredeydi? AK Parti olunca niye tu kaka oldu? AK Parti, CHP ve diğer partilerle temsil oranını yüzde 60'ın üzerine çıkıyor. Parlamento bal gibi çoğunluğu temsil ediyor. Bunlar matematik bile bilmiyor. Biz ne sağda, ne de soldayız. Biz muhafazakar ve demokratız. AK Parti'nin hedefi 73 milyon insanın huzuru ve barış içinde yaşamasını sağlamaktır" dedi.
Başbakan Erdoğan'a konuşmasının ardından AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, bir horoz heykeli hediye etti. Başbakan Erdoğan, yemekteki konuşmasının ardından karayoluyla Çardak Havaalanı'na geçti ve uçakla Ankara'ya hareket etti.
iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2006 Cumartesi 22:10:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?