22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Erdoğan gıdım gıdım konuşuyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Milletin meclisinde oturup hakkı başka mecliste arayan var" dedi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da Bakırköy Adliye Sarayı'nın açılışı ve Kartal Adliye Sarayı'nın temelinin atılması dolayısıyla düzenlenen ortak törene katıldı.

Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, hukuk ve adaleti milleten esirgeyen düşenceler olduğunu belirterek, "bu zaman dışı anlayışlar tedavülden kalkıyor. Milletin meclisinde oturup, hakkı başka meclislerde arayanlar var. Bunlar çağdaş olamazlar" dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin gücünün demokrasi ve hukukla paralel olduğunu söyleyen Erdoğan, demokrasi ve e özgürlüklerden geri adım atmayacaklarını belirtti. Erdoğan, hukukun sadece mahkeme kararı ile değil, tüm toplumun hukukunu sağlam ile mümkün olduğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan, Levent'teki İETT arazisinin satışından elde edilen gelirle Çağlayan'da İstanbul Adalet Sarayı'nın yapılacağını bildirdi. 

Protestocular

Bu arada, Erdoğan'ın tören alanına gelişi sırasında kendilerini "İstanbul Barosu mensubu Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) avukatları" olarak tanıtan bir grup avukat, "Bağımsız savunma", "Barolar Birliği istifa" ve "Emeğimizin karşılığını istiyoruz" şeklinde küçük dövizler açtı.
Avukatlar adına basın mensuplarına dağıtılan bildiride, burada yapılan eylemin Türkiye Barolar Birliğinin baroların zorunlu müdafiliğe ilişkin görüşlerine ve bu doğrultuda yapılan değişikliklere karşı tepki olduğu dile getirildi.

Öte yandan, Erdoğan'ın konuşması sırasında vatandaşlar arasında bulunan bir kişi, "Yargısız infaz yaptılar. Hazine bonosu aldım" şeklinde bağırınca güvenlik kuvvetlerince tören alanından uzaklaştırıldı.

Binadan çıkarken Başbakan Erdoğan'a ulaşmak isteyen bir kişi de güvenlik görevlilerince ağzı kapatılarak alandan uzaklaştırıldı.


ajanslar/aa
Yayın Tarihi : 25 Mart 2007 Pazar 15:42:34
Güncelleme :25 Mart 2007 Pazar 17:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tarkan Atsan IP: 85.178.68.xxx Tarih : 25.03.2007 16:14:00
Ya bunlarin ne istedigini görmeyecek kadar kör mü olduk biz..??? Temiz toprakli Türkiyem, güzel insanli Türkiyem birde cahillik olmasa bugünkü AKP basimizda olmazdi....geriye degil Türkiyem,büyük sanli Türkiyem ileriye dogru git....!!!! Atam Izindeyiz ( inaniyorum ) Berlin´den Tarkan