16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Erdoğan kimi işaret etti?

Başbakan Erdoğan, "Gaza gelmiş olsaydık, birileri olacaktı. Bunların kim olduğunu halk anlıyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, terörle mücadele konusunda birilerinin tatmin olması için adım atmadıklarını belirterek, “Belki tabir biraz ağır olacak ama, eğer bu gaza bizler gelmiş olsaydık veya gelecek olsaydık, bu bir stratejinin hayata geçirilmesi olmazdı. Bu bir taktik uygulamanın hayata geçirilmesi olmazdı. Bu olsa olsa sadece birilerinin tatmin olması olurdu, ki bunların da kimler olduğunu halk anlıyor” dedi.

İstanbul'da partisi tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Erdoğan, yapmadıklarını söyleyen değil, yaptıklarını söyleyenlerden olacaklarını vurgulayarak, “Patinaj yapıp geri gidenlerden olmak istemiyoruz. Dikkatli, emin adımlarla gideceğiz, ama maksuda ulaşacağız. Bu millet artık zaman kaybedemez, makas artık çok açık, bu makası kapatıyoruz” diye konuştu.

Erdoğan, 2 bin 500 dolar olan kişi başına milli gelirin 5 yıl içerisinde 7 bin dolara dayandığını belirterek, “Bunu kulak ardı ediyorlar. Yazılı ve görsel medya samimi ise yazsın bunu niye yazıp baş tacı etmiyor” diye konuştu.

BEYEFENDİLER RAHATSIZ OLDU

YÖK'ü de eleştiren Başbakan Erdoğan, “Biz, 81 üniversite dedik, 81 ile. Beyefendiler rahatsız oldu. 'Hükümet devamlı üniversite açıyor' dediler, peki öğretim üyesi nerde? Öğretim üyesini ben yetiştirmeyeceğim, onu sen yetiştireceksin. Bu YÖK’ün sorunu, benim sorunum değil. Yapamıyorum dersen, ver bize biz yetiştirelim, onu da yaparız. Ve inşallah şimdi o da olacak” dedi.

ANKA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2007 Cuma 18:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mesut erdi IP: 88.232.64.xxx Tarih : 23.12.2007 13:14:49

Bu da ne demek şimdi sayın başbakan?Bu terör olayları Türkiyenin her ilinde teröre karşı ayaklanmalara sebep oldu.Terörün beslendiği illerde dahil olmak üzere 81 ilde "ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ" diye haykırılarak göz yaşları sel oldu.Büyükşehirlerde en işlek caddeler trafiğe kapandı.Medya organları bu olaya kilitlendi.Türk olmayan vatandaşlarımızın bile pencerelerine balkonlarına TÜRK BAYRAKLARI asıldı.Bu olaylar sebebiyle herkes milliyetçi nasıl olunur onu öğrenmeye başladı.Şimdi siz diyorsunuzki "birilerinin gazına gelseydik".Yani halkın sesinin önemi yok öyle mi? Yoksa sizin yanlış politikanız yüzünden yeniden hortlayan terör örgütü PKK nın siyasi kolu olan DTP haricinde,azda olsa milliyetçilik duyguları içinde olan diğer siyasi partilerin halkın sesini teyit etmeleriyle pek ilgisi olduğunu sanmıyorum.Böyle bir durum karşısında sizde olsanız aynı şeyi yaparsınız.Çünkü onlarda büyük bir kesimin oyuyla oradalar ve kendilerini destekleyen halkın sesini dile getirmekle mükellefler.Siz bunu benden daha iyi bilirsiniz.YOKSA BİLMİYORMUYDUNUZ.Saygılar.