27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Erdoğan muhalefete yüklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Yozgat'ta partisinin mitinginde konuştu. Erdoğan seçim meydanında yine basın ve Aydın Doğan'ı hedef aldı...

İşte konuşmasından satır başları:

29 Mart’ta bir kez daha bunlara derslerini vereceksiniz. Bir kez daha sandığa kilitleyeceksiniz. Hani Alaaddin’in lambası vardır içinden cin çıkar ya bunlar da sandık cini olmuşlar.

Masallardaki gibi dile benden ne dilersen diyorlar? Kim size ben gökteki yıldızları sayarım diyorsa, inanılır mı? Bunlar da böyle. - Kaf Dağı’nın altındaki sahte cenneti vaat ediyorlar. Onlara buradan Yozgat’tan sesleniyorum. Medyadan kılavuz olmaz. Kılavuzu karga olanın… Medyaya aldanma. 29 Mart’a kadar manşeti medya yazar, ama son manşeti benim Bozok yaylası’nın evlatları yazacak.

 

Gel Baykal Yozgat meydanından Türkiye’ye bakta göreyim seni.

- Bugün seçime 32 gün kaldı. Yozgat 16. mitingi yazıyor burada. Ama bunlar daha meydanlara çıkamadılar. Baykal kapalı salonlarda dolaşıyor. Odasında dolaşıyor. Ama biz kar tipi demeden meydanlarda dolaşıyoruz.

AYDIN DOĞAN'A YANIT

Sayın Doğan’a sesleniyorum. ABD gazetelerden bir tanesine açıklamalar yapıyor. Başbakanın çocuklarıyla ilgili ilgili haberlerimizden rahatsız oldu,n bunları koyma dedi buna karşı çıktık ve sonunda ceza olayı geldi diyor.

Sayın Doğan önce kendine gel, bu başbakan öyle küçük düşünen bir başbakan değil. Bu Başbakan Türkiye’nin şanına yakışan bir Başbakan.

Farklı alışmıştınız, alışkanlıklarınız bozuldu rahatsız oldunuz. Çünkü sizler karşınızda el pençe divan duran başbakanlara alışmıştınız.

Sizler İkitelli’den Babıali’den iktidarları yönetmeye alışmıştınız. Sizler devletin bir biriminin size yönelik yapmış olduğu rutin bir incelemeden, eğer sizin her şeyiniz sağlamsa niçin rahatsız oluyorsunuz. Aynı yanlışı yine yaptınız ve mahkemeye dahi gitmediniz. Uzlaşmaya gittiniz. 200 trilyonu aşkın ceza ödediniz. Neden?

Biz bu göreve geldiğimizde siz bize ne dediniz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirtmeyin, yemeyin dediniz. Biz de ne yiyeceğiz, ne de yedirteceğiz.

Benim Aydın Doğan’a bir sözüm oldu. Bak belden aşağı vurmayın. Çocuklarımızın ailelerimizin mahremimizin gelipte yalan yanlış haberlerle gazetelerinize basmayın.
Ben teşkilatıma bir sivil inisiyatif olarak şunu söyledim. Şu gazete demedim. Yalan yanlış haber yazan gazeteleri almayın dedim. Niye ?- Çünkü habercilik doğru olmayı gerektirir. Şimdi bu medya grubunun avukatlığını Baykal yapıyor. Bu medya grubu ne yapıyor. O da Baykal’ın CHP’nin taşeronluğunu yapıyor.

BAHÇELİ NİYE KAÇTIN?

Sayın Bahçeli Türkiye 5 yıllığına iktidar görevi verdi mi? 3.5 yıl iktidar olabildiler. 3.5 yılın sonunda bırakıp kaçtılar mı? Niye kaçtın Bahçeli kalsaydın ya…

Yüzde 65 kamu net borç stoku o zaman oluşmuştu. Şimdi yüzde 64’tü, şimdi yüzde 25’e düştü. Yani onların döneminde 100 liranın 65 lirası borçtu, şimdi ise 25 lirası borç.

Devletin borçlanma faizi yüzde 63’tü, şimdi 11.5’e düştü. Enflasyon onların döneminde yüzde 30’du. Şimdi 9.5 oldu. Bu enflasyon senin cebindeki parayı alıp götürüyordu.
MHP’nin CHP’nin Türkiye’si artık çok gerilerde kaldı. Dünyada 152 ülkenİNn desteğini alarak, BM Güvenlik Konseyi’nin üyesi olduk, 41 yıl aradan sonra. Bizden öncekiler neden bunu yapamadı?

.
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 16:05:02
Güncelleme :24 Şubat 2009 Salı 16:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?