31
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Erdoğan muhalefete yüklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye zaman kaybettiren siyaset tarzının tarihe karıştığını belirterek, "Hizmet yapamayanlar bizi Ankara'ya hapsetmeye çalışıyor. Bunların derdi hizmet üretmek, sorun çözmek, eser oluşturmak değil. Bunların hedefi gerilim, gerginlik, kargaşa ve engel çıkarmaktır" dedi.

 

 


Batman'da, TOKİ tarafından yaptırılan afet konutlarının anahtar teslim törenine beraberindeki 11 bakanla katılan Başbakan Erdoğan, muhalefete yüklendi. Hizmet yapamayanların, çözüm üretemeyenlerin kendilerini de Ankara'ya bağlamak istediğini kaydeden Başbakan Erdoğan, muhalefetin eser oluşturmak, hizmet yapmak ve çözüm üretmek yerine kargaşa, engel ve gerilim gayreti içinde olduğunu söyledi. "Hizmetlerimiz, açılışlarımız devam ediyor. Şehir şehir, ülke ülke mekik dokuyarak Türkiye'yi büyütmeye devam ediyoruz" diyen Başbakan Erdoğan, "O dönemler bitti. Sorun üreten siyaset artık tarihe gömüldü. İçi boş tartışmalar, Türkiye'ye zaman kaybettiren siyaset tarzı artık tarihe karıştı. Halkın arasına girip sorunları dinleyeceksiniz. Sabah akşam gerilim üretenler, halkın karnını doyurmayanlar, Anadolu'ya çıkmadan esnafın, memurun, işçinin sorunlarını çözmeden, fakir ve gurabaya el uzatmadan bir şey kazanamazsınız. Bunların Adana, Sinop, Van, Erzurum, Batman dertleri yok. Onun için geride bıraktıkları tek bir
eser yok. Yıllardır iktidardaydınız, yıllardır siyaset yapıyorsunuz. Bu ülkeye ne kazandırdınız? Çünkü bunların derdi eser kazandırmak, hizmet yapmak, sorun çözmek değil. Bunların hedefi gerilim, gerginlik, kargaşa ve engel çıkarmaktır. Bir şey yapamıyorsanız bari engel olmayın" diye konuştu.


İktidara geldikten sonra ihtiyaç sahiplerine 5,5 milyon ton kömür dağıtımı yaptıklarını, öğrencilere bedava kitap dağıttıklarını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin bunları oy propagandası olarak değerlendirdiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, Anayasa'da TC devletinin tanımının belli olduğunu kaydederek, "Türkiye, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devletidir. Sosyal devlet nedir? Sosyal devlet ihtiyacı olan, fakir ve gurabanın imdadına koşmaktır, onlara destek sunmaktır. Millete efendilik değil, hizmetkar olmaya geldik. AK Parti iktidarının farkı budur" ifadesini kullandı.
Özel kalem müdürüyle ilgili bir medya grubunda çıkan haberlere de değinen Başbakan Erdoğan, "Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmediğimiz için halkın gönlünde taht kurduk. Böyle asılsız haberlerle bir yere varamazsınız" dedi. Örtülü ödeneğin her hükümet döneminde bulunduğu ve kullanımının yasayla belli olduğunun altını çizen Başbakan, kimsenin yasanın dışına çıkamayacağını belirtti.
Başbakan Erdoğan, Batman Valiliği tarafından uygulamaya konulan 'Güzel Yarınlar Projesi'nden 2 bin öğrencinin yararlanacağına dikkat çekerek, proje sayesinde çocukların sokaklardan kurtulacağını ve kimsenin emellerine alet olmayacaklarını kaydetti.


Bu ülkenin her bir etnik unsurunu bu ülkenin zenginliği olarak gördüklerini aktaran Başbakan Erdoğan, etnik köken üzerinden siyaset yapmak isteyenlerin amacına ulaşamayacağının altını çizdi. "Bizim aramıza nifak koymak isteyenler tarihimizden habersizdir. Bunun istismarına izin vermedik, vermeyeceğiz" diye konuşan Başbakan Erdoğan, bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak için çalıştıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, bölgenin tarihini, kaderini, bugününü ve geleceğini kökten
değiştireceklerini ifade etti. Başbakan Erdoğan, bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını kapatmak için 5 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'ne 5 yıl içinde 8,5 milyar dolar yatırım yapıldığını açıkladı.
Tarihi Hasankeyf ilçesini sular altında bırakacak olan Ilısu Barajı'na da değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Hasankeyf'i yok edecekler' diyenlere sert tepki gösterdi. Türkiye'nin sularının boşa aktığını ve elektrik ihtiyaçlarının bulunduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, Hasankeyf'teki tarihi eserlerin başka yere taşınacağını söyledi. Hasankeyfi sular altında bırakacak olan Ilısu Barajı'nın 6-7 yıl içinde tamamlanmasının planladığını söyleyen Recep Tayyip Erdoğan, "Hasankeyf turizmin hareket noktası, bereket ve enerji kaynağı olacak. Baraj bittiğinde buraları tanınmayacak hale gelecek ve kuraklık artık buraları tehdit etmeyecek" şeklinde konuştu.

...
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2008 Pazar 03:16:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih IP: 88.252.248.xxx Tarih : 23.06.2008 20:09:15

dogru sayın başbakan digerlerinin yaptıgı fabrikaları yatırımları satarak güzel hizmetler yaptınız agac diktiniz bir de cıkmış gecmiş siyaset cileri suçluyor sunuz yaz ülke ekonomik anlamda cayır cayır yanıyor siz de civi çaktıgınız dan bahsediyorsunuz dogru kaşıgı başkasına sapını vatandaşa iade ediyor sunuz bu milet de bu sapa karşılık yüzde 47 oy veriyor inanın bütün 70 milyonu sosyal dayanışmaya baglayın kapınızda köle edin sizin oyunuz yüzde yüz olun içraata devam