28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Erdoğan özel sektörü uyardı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 13 ili karanlıkta bırakan elektrik kesintileri ile ilgili olarak özel sektöre sert uyarılarda bulundu. Erdoğan, "Bu ülkede halkımızın hizmetinde olan bu tür yatırımları kim aleyhine kullanmaya çalışırsa biz orada acımasız davranırız. İnsaflı davranmadığımız sürece o zaman bu faturayı millet çeker, ama bu faturayı çekenlerin içerisinde de kendileri de muhakkak yer alır" dedi. 

Erdoğan, dün ASO'nun ödül töreninde yaptığı konuşmada konuyu gündeme getirerek, "Bazı şeyler gerçek yönleriyle bilinmiyor. Özellikle son dönemde Ege Bölgesi'nde olan olayda, hassasiyetler kendini çok açık ve net ortaya koydu. Eğer özel sektör her konuda da bu hassasiyetlerini kollarsa biz bu sıkıntıları yaşamayız. Ama en ufak bir zarar hanesinde bir şey meydana geldiği anda hemen hoplarsa, ’bunu hemen, nasıl tahsil ederim...’, adeta bunu bir tehdit unsuru olarak kullanmaya kalkarsa faturası bu olur. Bazı şeyler soru işaretidir" dedi.

Soru işaretlerinin cevabını arıyoruz
Bu soru işaretlerinin cevabını bulmaya çalıştıklarını belirten Erdoğan, "Ama kimse bu ülkede halkımızın hizmetinde olan bu tür yatırımları aleyhine kullanmaya çalışırsa biz orada acımasız davranırız. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bir şeyi yapacaksak, el ele yapacağız ve bu dayanışma içerisinde insaflı davranacağız. İnsaflı davranmadığımız sürece o zaman bu faturayı millet çeker, ama bu faturayı çekenlerin içerisinde de kendileri de muhakkak yer alır. Bunu da bilmelerini özellikle istiyorum. Bizim iktidarımız, burada olması gereken neyse bunu kesinlikle yapar. Ülkem adına, milletimiz adına yaparız" diye konuştu.
aa
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 16:22:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?