21
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Erdoğan talimat verdi

Başbakan Erdoğan, toplam 16 milyar liralık yatırımla tamamlanan 112 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Voleybol Salonu'nda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılan 112 tesisin toplu açılış törenine katıldı.

Cemil Çiçek'e sürpriz

Başbakan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Yozgat'ta yapımı tamamlanan Musabeyli Barajı'na TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in adının verileceğini bildirdi.

Erdoğan, ''Şimdi ileri biyolojik arıtma sistemlerini kurmak suretiyle de artık kulladığımız suyun tekrar geri dönüşümünü ileri biyolojik arıtmayla sağlayıp, park, bahçelerimizi bu sistemden elde ettiğimiz suyla sulamanın adımlarını atıyoruz''dedi.

Daha sonra, canlı bağlantılarla tesislerin açılışları gerçekleştirildi.

Baraj, içme suyu, sulama, taşkın koruma, meteorolojik gözlem istasyonları, tabiat koruma çalışmalarını içeren 112 tesisin açılışı ile birlikte toplam 15 milyar 952 milyon liralık yatırım hizmete alınmış oldu.

Tesislerin hizmete girmesiyle yaklaşık 2 milyon 345 bin dekar arazi sulanacak, yılda 8,4 milyar kilowatt saatlik elektrik üretilecek, 614 milyon metreküp içme suyu sağlanacak.

Dünyada altıncı

Hizmete giren tesisler arasındaki Artvin Deriner Barajı, 249 metre gövde yüksekliği ile kemer baraj sınıfında Türkiye'nin birinci, dünyanın da altıncı en yüksek barajı oldu, 2,5 milyar liraya mal olan baraj yıllık 2 milyar 118 milyon kilowatt saat elektrik üretimi gerçekleştirecek.

Aralarında Yozgat Çekerek, Trabzon Atasu, Bolu Köprübaşı, Bayburt Demirözü barajlarının da bulunduğunu toplam 16 baraj işletmeye alındı.

'KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMİYORUZ'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Biz kimlik siyaseti yapmıyoruz. Hizmet siyaseti yapıyoruz. Birilerinin yaptığı gibi toplumu kamplara ayırmıyoruz. Kimseyi ötekileştirmiyoruz. Kimseyi dışlamıyoruz. Kimseyi dışarda bırakmıyoruz. Şu gördüğünüz 780 bin kilometrekare vatan topraklarının tamamını bir Türkiye bütünü olarak görüyoruz''dedi.

 

AA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2012 Çarşamba 15:01:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?