15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Erdoğan ve Bahçeli'yi eleştirdi

DEMOKRAT Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, seçim propagandalarında bazı siyasetçilerin birbirlerine ağır hakaretler, saygısız kelimeler kullandığını belirterek, “Birbirlerine ip atıp, ip tutuyorlar. Devleti yönetmeye değil, cellatlığa soyunmuş hepsi'' dedi.

 
DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, eşi Emel Ağar ile birlikte bugün saat 13.20’de özel uçakla Samsun Çarşamba Havaalanı’na geldi. Ardından partisinin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılan Ağar, yaklaşık 7 bin kişiye hitap etti. Ağar, gelecek seçimde Anavatanıyla, Demokrat Partisinin büyük çatısında güçlü, Türkiye’nin ihtiyacı olan yeni iktidarında birlikteliğini güçlendirerek devam edeceğini söyledi ve “Şimdiden hayırlı olsun'' dedi.

Ömrünün milletin hassasiyetlerinin peşinde koşmakla geçtiğini ifade eden Ağar, “Biz başkaları gibi seçimden seçime gezen, seçime bir ay kala uçakla gel, helikopterle git, şöyle görünüp kaybol, o bizde olmaz. O bizim işimiz değil'' dedi. “Kainatın ısıtıcısı, Allahın nimeti güneşin ağardığı yerde, ne ampul kalır ne zayıf ışık kalır'' diyen Ağar, konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Başına çuval geçmiş AKP iktidarının zafiyetinden 22 Temmuz sabahı halkın kurtulacağını belirten Ağar, Türkiye’nin yeni bir döneme doğru adım adım gittiğini belirterek şöyle devam etti:


“İzliyorsunuz. Seçim propagandalarını. Birbirlerine en ağır hakaretleri yapıyorlar. En saygısız kelimeleri kullanıyorlar. İp atıp, ip tutuyorlar. Devleti yönetmeye değil, cellatlığa soyunmuş hepsi. Zamanında elinizde imkan, güç varken atamadığınız imzalara bir hafta kala insanlara masal anlatmayı bırakın. Terörle mücadele yürek işidir. Biz dağın başında kurşunlara rağmen göğüs göğüse gezerken, Ankara’nın sıcak odalarında ense yapıyordunuz. Dün geldin, mecliste bizi tenkit ettiğiniz kimselerle kol kola girip üzerimize gelmeye çalıştınız. Ama millet o imkanı size vermedi. Çünkü millet, kimde yürek var, kim de yok sizden iyi biliyor.'' “Siyaset, karşılıklı hakaret alanı değildir'' diyen DP Genel Başkanı Ağar, “Milleti ikiye bölüyorsunuz. Milleti çaresizleştiriyorsunuz, bir başka parti ana muhalefet afişler bastırıyor. Ne afişi: ‘Cumhuriyet kazanacak’ diyor. Biz kazanacağız diyor. Ben de bu Cumhuriyet’in mübarek şehri Samsun’dan diyorum ki geçmiş olsun. Cumhuriyet 1923’de oylandı ve bitti. Bir daha oylanmayacak. Seçime de Cumhuriyet hiç girmeyecek. Cumhuriyet ebediyete kadar kazandı. Seçimde yine CHP ve onun Genel Başkanı siz kaybedeceksiniz'' dedi.

 
DYP Genel Başkanı Ağar, Türkiye’yi başörtüsü yanında ve karşısında durarak milleti ikiye böldürmeyeceklerini de söyledi. Ağar, “Bir kesim partiler, başörtüsünün yanında 20 sene gezdiler. Bu sene bırakıp kaçtılar. İktidar nimetleri tatlı geldi. Biz milletin ne meselesi varsa yanındayız. Çünkü bizim Cumhuriyet değerleriyle, milletin manevi değerleriyle bir çelişkimiz yok. Cumhuriyet’in büyüklüğü başörtülü evlatlarıyla, başörtüsüz evlatlarıyla aynı sırada yanyana okutmayı başarmaktır'' dedi.


Ağar, Karadeniz Sahil Yolu konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştirdi ve Yaşar Topcu’nun başlattığı Sahil yolu projesiyle ilgili olarak, “Onun arkasından, büyük törenlerle kurdeleyi kestiniz. Utanın. İnsan utanır'' dedi. Ağar konuşmasının son bölümünde, Türkiye’nin geleceği, yeni bir dev iktidarı artık müjdelediğini de söyledi, “Bundan sonra kavganın yerine huzur, öfkenin yerine sevgi, ayırmacılığın yerine eşitlik, kayırmanın yerine adalet, zıtlaşmanın yerine uzlaşma, kutuplaşmanın yerine kucaklaşmayı öne alan, Türkiye’yi demokrasiyle güçlü, oturmuş, hukuk devletiyle, milletinin birlikteliğini ve kardeşliğini, itibarını vaad edecek Demokrat Parti dev adımlarla geliyor. Yüce Allahımız yardımcımızdır. Allah bu misyondan bizleri ayırmasın'' dedi.

KORUMALARA AZAR


Ağar konuşmasının sonunda makam aracına binerken, geride kalan eşini bir süre bekledi. Ardından yanındaki sivil korumalara, “Bir kadını getiremiyorsunuz. Allah belanızı vermesin sizin. Nerde yok'' diye fırçaladı. Ve birkaç dakika bekledikten sonra eşi Emel Ağar korumalar arasında gelerek otomobile bindi. Ağar daha sonra özel uçak ile İstanbul’a hareket etti.

 

 

 

 

DHA-AA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2007 Cumartesi 16:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?