16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Erdoğan ve Gül aynı uçağa binmiyor

Kritik Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaştıkça, kulislerdeki senaryo ve taktik savaşları da giderek artıyor. Bu konuda derin kulislerde yine ilginç bir senaryo gündemde. İddiaya göre Erdoğan ve Gül aynı uçağa binmiyor, çünkü..

Bu iddiaya göre AKP Cumhurbaşkanlığı için; bir değil, iki aday belirleyecek. Birisi asıl aday olacak, ikincisi ise “Her ihtimale karşı” konulan ikinci bir yedek aday. Ancak bu yedek aday sıradan bir isim olacak. Nedenine gelince başvurusu süresi bittiğinde artık aday olmak sözkonusu olamıyor. Mevcut adaylarla seçime devam ediliyor.
AKP kurmaylarının her konuda olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı taktiklerini de Özal döneminden aldığı biliniyor.

Zaten bu “iki adaylı” senaryonun kaynağı da söylenene göre Özal döneminden alınma. Özal Cumhurbaşkanlığı’na aday olduğunda, partisi ANAP’tan bir aday daha çıkmıştı; Burdur milletvekili Fethi Çelikbaş. Yapılan ilk turda Özal 247, Çelikbaş ise 18 oy aldı. Sonuçta Özal Cumhurbaşkanı oldu.

Peki “Her ihtimale karşı” ne demek diye düşünüyorsanız;

Ne bilelim, Her ihtimal işte…

Erdoğan ile Gül neden aynı uçağa binmiyorlar?

Geçen gün TBMM Kulislerinde sohbet ederken çok ilginç bir konu gündeme geldi.

Başbakan Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün hiç aynı uçakta seyahat etmediği konusu. Gerçekten Başbakan Erdoğan ile Gül aynı uçağa binmemeye özel bir dikkat gösteriyorlar

Aynı anda aynı uçakla gidebilecekleri yerlere bile ayrı uçaklarda gidiyorlar.

İlk anda aklımıza gelen iki örnek var. Kritik Brüksel zirvesi vardı. Erdoğan ile Gül ayrı uçaklarla gittiler.

En son örnek Türkmenbaşı’nın cenaze töreni oldu. Türkmenistan’a ATA uçağı ile önce Abdullah Gül gitti. Bir gün sonra da ANA uçağı ile Tayyip Erdoğan.

Meğer bu bir güvenlik önlemiymiş.

Daha önceki hükümetler döneminde de böyle bir uygulama var mıydı, yoksa bu önlem Erdoğan ile Gül’ün kendi aralarında aldığı bir karar mı O’nu bizde bilmiyoruz.

Bildiğimiz bu ilginç tedbir birde Amerika’da uygulanıyormuş.

ABD Başkanı Bush ile ikinci adamı Dick Cheney de hiç aynı uçağa binmezmiş.
Milligazete
Yayın Tarihi : 16 Mart 2007 Cuma 01:53:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zekeriya yalçınkaya IP: 212.175.112.xxx Tarih : 16.03.2007 10:18:13
kendilerini tebrik ediyorum... Bizi yani Türkiye Cumhuriyeti en iyi olarak yönetecek olan bence Başbakan R.T ERDOĞAN'dır. Diye düşünüyorum.