19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Erdoğan yardımları savundu

Başbakan Erdoğan, 29 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi tartışma yaratan Tunceli’ye yönelik yapılan yardımları savunarak, “Sosyal devletin görevi yoksula el uzatmaktır. Anayasa’nın bize yüklediği bir sorumluluk bu” dedi

VALİYİ SAVUNDU: Bu yardımlar, seçimden seçime yapılmıyor. Hedef saptırıyorlar. Ülkem sosyal devlet. Sosyal devletin görevi nedir; fakir fukarayı bulacak. Yoksulu bulacak onlara elini uzatacak. Anayasa’nın bize yüklediği bir sorumluluk bu. Tunceli’de valimizin yaptığı yardımları dillerine doladılar. Televizyonlarda bakıyorsunuz, çekimler yapmışlar bunları yayınlıyorlar.

Soruyorum onlara; Tunceli’ye gittiniz mi? Türkiye’nin 81 vilayetinden birinin Tunceli olduğunu biliyor musunuz? Sizin Tunceli’ye merhem, deva olacak bir politikanız oldu mu? Bunlar ancak yoksulluk üretebilir. AKP ise sizin ürettiğiniz bu yoksullukla mücadele ediyor. Tunceli’deki valim sağolsun, adeta tebdili kıyafet edip halkın arasına karışıyor. Sokaklarında köylerinde ihtiyaç sahiplerini tespit ediyor.
 

AMİ YAPTIRMADILAR: Ufukta sandık göründü siyasi partilere bir haller oldu. On yıllardır ayak direttikleri o engellere, çeşitli yaklaşım tarzlarıyla ortaya koydukları, engel kabul ettikleri bu konulara şimdi şefkatle yaklaşmaya başladılar.
Mahalle evleri kurup Kuran eğitimi vereceklermiş. Kuran eğitimini Diyanet İşleri Başkanlığı veriyor.

Tereciye tere satmanın ne anlamı var? Müftünün işi gücü yok elinde bu kadar kadro var, bir de oraya hoca mı tayin edecek? Bakıyorsunuz, Kocaeli’nde bir caminin yapılmasına izin verilmeyecek kadar ileri gidiyorlar. Bu CHP zihniyeti, İstanbul’un en önemli olan yerlerinden birinde ihtiyacı olan bir yerde camiyi imar planlarından çıkaracak kadar ileri giden bir anlayışın temsilcisi.

MEDYAYA TEPKİ: Bazı yazarlar çizerler çıkıp gazetede televizyonlarda bir şeyler söylüyor. AKP’yi farklı yere oturmak isteyenler, ‘AKP İslamcı partidir’ diyenler var. Ne dinimiz İslam’a ne de AKP’ye kimse saygısızlık yapmasın, alavere dalavere yapmasın. Bir defa ‘AKP İslamcı bir partidir’ ifadesi temelinden yanlıştır. İslam, hiçbir partinin sıfatı olacak kadar aşağılanamaz.

YARGIYA GÖTÜR: Ana muhalefet ve diğer muhalefet partilerinin adayları ya bizim projelerimizi konuşuyorlar veya farklı yollardan karalama kampanyası yapıyor. Bizim mesleğimizle alakalı ise bu karalamalar, zerre kadar insafları varsa zerre kadar haysiyetleri varsa giderler, yargıya dosyaları verirler. Yargı ne gerekiyorsa bunu yapar. Benim belediye başkanımın dokunulmazlığı yok. Ne gerekiyorsa yargı yapsın. Ama dertleri bu değil ki. Dertleri, kafaları bulandırmak.

.
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 10:31:27
Güncelleme :8 Şubat 2009 Pazar 10:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?