22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Erdoğan yeni ismi Köşke gönderdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreterliğine, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Feridun Sinirlioğlu'nun atanmasına ilişkin kararnamenin Çankaya Köşkü'ne gönderildiğini açıkladı.


Kanal A Televizyonunda canlı yayına katılarak, soruları yanıtlayan Erdoğan,MGK Genel Sekreterliği'ne Yiğit Alpogan'dan sonra atanacak kişi konusunda Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile konuşma şansı bulup bulmadığına ilişkin bir soru üzerine, gazetelerde yer alması dolayısıyla açıklaması gereken bir konu olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Sezer'e, sözlü olarak "MGK Genel Sekreterliği için Atina Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu'na nasıl bakacağını" sorduğunu anlatan Erdoğan, "Sezer'in de olumlu bir yaklaşım gösterdiğini" kaydetti.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Maalesef, ertesi hafta olumsuz haber geldi. Şimdi bu olumsuz haber gelirken, bize, 'Şu, şu, şu gerekçelerle uygun değildir' denmiyor. Bizi üzen bu. Sayın Cumhurbaşkanımızın Anayasa Mahkemesi üyesi olduğu zaman, Sayın Özal ile Sayın Demirel arasında sürtüşme olmuştu ve o zaman Cumhurbaşkanı'nın yerindelik kararı veremeyeceğine dair imzası var. Sayın Cumhurbaşkanımız aslında burada hukuki bir gerekçeyle reddetmesi lazım. Ama bu yok. Yerindelik kararı, Bakanlar Kurulu belirler, 'Uygundur' der, gönderir. Cumhurbaşkanımız bu konuda reddedecekse, iade edecekse, yerindelik noktasından hareketle değil, hukuki bakımdan gerekçe göstererek iade etmesi lazım. Yani takdir yetkisi hükümetindir. Üstelik bunlar Bakanlar Kurulu kararı olarak gidiyor."

MGK Genel Sekreterliği için eski İsrail Büyükelçisi olan Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Feridun Sinirlioğlu'nun kararnamesinin Çankaya Köşkü'ne gönderdiğini bildiren Erdoğan, "İnşallah, temenni ederiz ki buradan olumlu bir netice çıkar ve MGK da vekaleten bir genel sekreter ile yürütülmez. Hep bunların faturası bize kesiliyor da bir şeyi ortaya koymak bakımından açıklamak durumundaydım" diye konuştu.


aa
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2007 Perşembe 10:14:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AHMET GENÇTÜRK IP: 88.251.41.xxx Tarih : 20.07.2007 09:12:41
BASBAKANIM ARKANIZDAYIZ DEMOKRASİ İÇİN İSTİKRAR İÇİN DURMAK YOK YOLA DEVAM.