22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Erdoğan yoklama yapıyor

60. hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Sezer’den alan Başbakan Tayyip Erdoğan, meclis başkanı ve cumhurbaşkanı adayı belirlemek için yoklamaya başladı.

Erdoğan dün partisinin Merkez Yürütme Kurulu üyelerini toplantıya çağırdı. Yoklama, Merkez Karar ve Yürütme Kurulu üyeleri, ardından AK Parti milletvekilleriyle sürecek.

Alınan bilgilere göre, Erdoğan dün yakın kurmaylarıyla 5 saat süren toplantıda, boş form dağıtarak, Meclis Başkanı, Grup Başkanvekili ve Meclis Başkanvekili koltuğuna oturacak isimleri yazmalarını istedi.

Toplantıda, cumhurbaşkanı adayının kim olacağı da konuşuldu. Bazı kurmayların, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adayı olmasının sıkıntı yaratacağı, başka bir isim belirlenmesi, üstelik Gül’e kabinede ihtiyaç olduğu yönünde görüş bildirdiği öğrenildi.

Meclis Başkanlığı için ise kulislere Köksal Toptan, Cemil Çiçek, Vecdi Gönül, Murat Başesgioğlu ve Dengir Mir Mehmet Fırat isımleri yansıyor.

Erdoğan, yarın önce MKYK toplantısında Meclis Başkanı ve Başkanlık Divanı için görüşlerini alacak, ardından belirlenen isimleri Meclis Grubu toplantısında milletvekillerine sunarak, seçim yapacak.

AK Parti kulislerine yansıyan iddialara göre; Erdoğan meclis başkan adayının belirlenmesinden sonra, 60. hükümetin kabine listesini Cumhurbaşkanı Sezer’e sunacak. Ancak Sezer’in listeye herhangi bir müdahaleye kalkışması durumunda, buna izin vermeyip, listeyi sunmak üzere yeni cumhurbaşkanının Köşk’e çıkmasını bekleyecek.

NTV
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2007 Salı 14:59:28
Güncelleme :7 Ağustos 2007 Salı 15:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?