28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Erdoğan Zapsu'yu savundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yasin El Kadı'nın bir terör örgütüyle münasebet kurmasının ya da destek vermesinin mümmün olmadığını söyledi.

Erdoğan, NTV'de katıldığı programda, danışmanı Cüneyd Zapsu'nun ticari bağlantıları konusundaki bir soruyu yanıtlarken, Zapsu'nun partide danışmanı ve aynı zamanda Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olduğunu anımsatarak, Zapsu'ya yönelik iddiaların "çok çirkin" olduğunu ifade etti.

Erdoğan, "zaman zaman Cüneyd Zapsu üzerinden partisine ve kendisine vurma gayretine girildiğini, son dönemde de bunun bir yayın grubunca özellikle Zapsu ve Yasin El Kadı üzerinden yapılmak istendiğini" söyledi.

"Yasin Bey'in bir terör örgütüyle münasebet kurması, destek vermesi mümkün değil" diye konuşan Erdoğan, El Kadı'yı belediye başkanlığı döneminden tanıdığını, kendisinin hayırsever birisi olduğunu ifade etti.

Erdoğan, Zapsu'nun da söz konusu şirketten yıllar önce ayrıldığını, ancak hala o şirketin ortağı gibi gösterildiğini, yargısız infaz yapıldığını kaydetti.

Erdoğan, okullarda zorunlu din dersleri okutulduğu gerekçesiyle Alevi bir vatandaşın AİHM'de dava açtığı anımsatılması üzerine, "Şu anda Türkiye'de 'zorunlu din dersi' diye bir şey yok. Okullarda din dersi yok, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi var. Bunu ayırmamız lazım. Zorunlu olmasına gelince, zorunlu olmasına AK Parti olarak taraftar değiliz. Serbest olmasından yanayız" dedi.

Erdoğan, sağlık alanında hastanelerin istediği farklar konusunda tasarruf tedbirlerinin doğru anlaşılıp anlaşılmadığının sorulması üzerine, işin doğru anlaşılamamış ya da doğru anlatılamamasının söz konusu olduğunu belirtti.

Devlet hastanelerinin para talebi bulunmadığını ve sadece bir paketin belirlenmesinin söz konusu olduğunu kaydeden Erdoğan, bir kontrol mekanizmasının çalıştırılması gerektiğini belirtti.

Erdoğan, özel hastane ile devlet hastaneleri arasındaki fark konusunda endişe edilecek bazı sonuçların doğması halinde ilgili kurumlarla görüşerek bunu yeniden düzenleyerek sıkıntıları giderebileceklerini ifade etti.

Erdoğan, erken seçim konusunun gündemlerinde bulunmadığını yineleyerek, seçim ittifakına da kişisel olarak sıcak bakmadığını söyledi. Erdoğan, "Onun doğurduğu birçok adaletsizlikler var, yanlışlar var" dedi.

Erdoğan, "Önümüzdeki yılın sonbaharında, zamanında, seçimi yapacağız, cumhurbaşkanlığı seçimi de ülkemizde inşallah zamanında yapılacaktır. Anayasa'nın koyduğu ilkeler neyse bu ilkeler çerçevesinde de herkes kanaatlerini ortaya koyacak, ona göre de Türkiye'nin cumhurbaşkanı belli olacaktır. Şu anda halkın seçtikleri seçiyor. O da yine Anayasa ile belirlenmiş. Halkın seçtikleri milletvekilleri... Bizden önce Sayın Sezer'i, Sayın Demirel'i, Sayın Özal'ı, ondan öncekileri kim seçti?" diye konuştu.

Erdoğan, seçilme yaşının 25'e düşürülmesi ile ilgili olarak CHP ile ortak bir çalışma yapabileceklerini, böyle bir yasal düzenlemenin Kasım ayından önce çıkarılması gerektiğine işaret etti.

İsrail ile Filistin arasında yaşanan gerginliğin giderilmesine ilişkin Erdoğan, "Bu işin çözümü Filistin'de hükümette yani HAMAS'da. Görünen o ki, son açıklamalar ve Meşal'in yaptığı açıklama gösteriyor ki asker şu anda HAMAS'ın elinde. Ama karşılığını almaları gerekiyor. Tabii şu anda biz bu süreci takip ediyoruz" şeklinde konuştu.

Hükümet olarak süreci ciddi manada takip ettiklerinin anlatan Başbakan Erdoğan, gerek şahsı, gerek Dışişleri Bakanlığı ve gerekse Ahmet Davutoğlu'nun bu işi takip ettiğini, ancak birçok spekülasyon yapıldığını söyledi.

Erdoğan, "Yani bu elçilik vazifesinde her şey açıklanmaz ki, her şey anlatılmaz ki. Bizden her şeyin açıklanmasını istemek, bir defa süreci aydınlatmaya engel olur. Bazı şeyler vardır belli bir süre sonra açıklanır, bazı şeyler açıklanmaz, bazı şeyler var ki tarih onları açıklar" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, gerekirse bölgeye gidebileceğini veya liderleri Türkiye'de toplayabileceğini de ifade etti.

Erdoğan, Kıbrıs sorunuyla ilgili son gelinen noktanın olumlu bir süreç olduğunu, sorunun çözümü için çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 09:44:57
Güncelleme :12 Temmuz 2006 Çarşamba 10:02:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?