15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Erdoğan'a 'beyin 250 gram' eleştirisi

CHP'den Erdoğan'a ''terörist sayısı'' tepkisi: Beyin 250 gram, vücut 80 kilo...

 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, "Dünyada tek bir ülke bugüne kadar kendine yönelik terörist saldırılarla mücadele etme hakkından mahrum bırakılmıştır. Hiç örneği yok, ilk defa Türkiye’ye böyle diyorlar. Bu nasıl iştir" dedi.


CHP’nin Bursa’dan 1. sıra milletvekili adayı da olan Öymen, Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneğince (ANASİAD) düzenlenen toplantıda bir araya geldiği sanayicilerin sorularını yanıtladı.


Öymen, Türkiye’deki terör ve ABD’nin ’büyük Orta Doğu projesi’ adı altında uyguladığı politikalara yönelik soruyu yanıtlarken, dünyada başka ülkelere yönelik terörist saldırıların da olduğunu, ancak Türkiye’nin dünyada hiç örneği olmayan bir durumla karşı karşıya bulunduğunu savundu.

Her ülkede, terörist bir örgüt varsa, mutlaka o terör örgütüyle mücadele etmekle görevli bir güvenlik gücünün bulunduğunu, bunun dünyada tek istisnasının Irak’ın kuzeyinde olduğunu vurgulayan Öymen, şöyle konuştu:
"Kuzey Irak’ta Başbakan’ın önce 500 dediği, 2 gün sonra zam yaparak 3 bin 500’e çıkardığı teröristlerle mücadele etmekle görevli tek bir güvenlik gücü yoktur. Irak hükümetinin güvenlik güçleri, bunlarla mücadele etmiyor, zaten bunu ifade ediyor. Amerika’nın 150 bin askeri var, onlar da mücadele etmiyor. Kim edecek, biz edeceğiz. ’Hayır’ diyorlar. ’Siz de edemezsiniz’... Dünyada tek bir ülke bugüne kadar kendine yönelik terörist saldırılarla mücadele etme hakkından mahrum bırakılmıştır. Hiç örneği yok, ilk defa Türkiye’ye böyle diyorlar. Bu nasıl bir iştir. Karşınızdaki ülke sizin müttefikiniz, niye NATO’ya gitmiyorsunuz? NATO anlaşmasında hüküm var; saldırıya karşı dayanışma hükmü var. NATO’nun stratejik konseptinde hüküm var. Terörist saldırıya maruz kalan bir ülke, ’NATO Konseyini toplantıya çağırıp istişare isteyebilir’ diyor. Niye yapmıyorsunuz? Neden korkuyorsunuz? Neden çekiniyorsunuz?"

"AMERİKA SİZE SAVAŞ MI AÇACAK?"

Öymen, bu durumda "kimseyi incitmeyelim, ürkütmeyelim" anlayışıyla hareket edilemeyeceğini dile getirerek, şöyle devam etti:
"Bu durumun bedelini vatandaşlarımızın kanıyla ödüyoruz biz. Devlet idaresi korkuyla olmaz. İnsanlar korkar, devlet korkmaz. Siz mutlaka bu gibi saldırılara karşı cesaretle karşılık vereceksiniz. Sizden önceki bütün hükümetler Kuzey Irak’a asker gönderdi. Siz neden göndermiyorsunuz? Hava operasyonu yaptı, siz niye yapamıyorsunuz? Kimden korkuyorsunuz? Yani bunu yaparsanız, Amerika size savaş mı açacak? Türkiye kendini teröristlere karşı korumak istedi diye, Amerika size askeri operasyon mu yapacak? Bundan mı korkuyorsunuz? Bir tek şeyden korkuyorsunuz maalesef, o da (ya seçimlerde bizi desteklemezse).
Başbakan’ın baş danışmanı gitti Washington’a, gazetecilerin önünde dedi ki; ’Biz 6-7 sene daha iktidarda kalmak istiyoruz. Lütfen başbakanımızı delikten aşağı süpürmeyin, onu kullanın’ dedi. Şimdi, sizin beklentiniz buysa böyle bir ülkeye nasıl karşı çıkacaksınız..."

"NEYE MAL OLURSA OLSUN"

Hükümetin Irak’ın kuzeyine asker göndermek için iki kez yetki aldığını, bunların süresinin 2004’te bittiğine işaret eden Öymen, şunları kaydetti:


"Yetki aldığı halde gönderemedi. Niçin, Amerika istedi onun için ve şu anda yetkisi yok. Yani yarın gerekse, cebinde yetkisi yok, Meclisten alınmış yetkisi yok. ’Gelin’ dedik, ’yetki isteyin biz de sizi destekleyelim’. Gelmediler, gelemediler, isteyemediler. Yani korku dağları bekliyor. Biz de bunun bedelini her gün şehitlerle ödüyoruz...

Beyin ve boy


Bu böyle gidemez. Biz iktidar olacağız ve size söz veriyoruz, bu kanı kurutacağız. Neye mal olursa olsun bu kanı kurutacağız." Öymen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Irak’ın kuzeyinde ve Türkiye’deki terörist sayılarına ilişkin açıklamalarına da değinerek, şu görüşleri dile getirdi:


"Güvenlik güçleriyle konuşmaz mısınız siz hiç, brifing almaz mısınız? Bu kadar önemli bir konuda başbakan bu kadar bilgisiz nasıl olabilir?
Tutun ki bir an için oradaki sayı, buradakinden daha az, ne olmuş? Yani siz şöyle diyor musunuz? ’Beyin 250 gram, vücut 80 kilo, beyinle uğraşmayalım, vücutta bir arıza varsa ona bakalım’. Vücuda yön veren beyin, terörü yöneten de o. Beyni nasıl yok farz edersiniz? Liderleri, cephanesi, karargahı orada, eğitimini oradan alıyor. Her şeyi orada, nasıl bunları yok farz edersiniz."

milliyet
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2007 Cuma 17:03:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
davut dilber IP: 88.254.93.xxx Tarih : 15.06.2007 23:03:30
250gr dediyin beyin bak dört buçuk yılda türkeyi nasıl kalkındırdı ve sizin gibi hortumzulardan ve din ve türkiye düşmanlarından arındırdı sendeki beyin ise faşist beynidir senin beyninden ancak kirve düşüncesi çıkar millet uyandı yeter artık sizleri mecliste istemiyoruz bırakın çalışlar rahat sakin kafayla onlarda yanlış yaptılarmı onlarıda ordan indirmeyi bu millet bilir