18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Erdoğan'da flaş açıklama

Başbakan Erdoğan, “Sivas davasının zamanaşımına uğradığını” söyleyenleri hedef saptırmakla eleştirdi. Babalarının davada haksız yere idiam cezası aldığını söyleyerek ağlayan kızları hatırlatan Erdoğan, “Bunları gözardı ederek tek tarafa siyasi servis yapmayı doğru bulmuyorum” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, Sivas davasıyla ilgili bir soru üzerine, “zamanaşımı” ifadesini doğru bulmadığını söyledi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"12 Eylül’den bu yana neredeyse 30 sene geçti ama masada. Bu konuda da olması gereken her türlü alternatif değerlendirilmeli. Ancak şunu gözden kaçırmayalım; şu anda 5 kişinin zamanaşımı konuşuluyor. ‘Sivas davası zamanaşımına uğradı’ ifadesini çok yanlış buluyorum. Sivas davası zamanaşımın uğramamıştır. 5 kişiyle alakalı zamanaşımı vardır.

Sivas davasının içinde şu anda idama mahkum olduğu halde idam kalktığı için ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olan 33 kişi var. Bunun dışında ağır hapis cezası ile cezalandırılmış olan onlarca kişi var. Bunlar hep gözden kaçırılıyor, hedef saptırılıyor. Burada çok ciddi yanlışlar var.

Ben Sivas’a birçok gidişimde bazı kızlar babalarının haksız yere, herhangi bir taksiratı olmadığı halde idama mahkum olduğu için ağlayan 15, 18, 19 yaşında ağlayan kızlar var. Bunları gözardı etmek suretiyle tek tarafa siyasi bir servis yapmayı doğru bulmuyorum. Gidip Ankara Adalet Sarayı’nın önünde gösteri yapmak suretiyle belli bir ideolojinin borazanlığını yapmanın doğru olduğuna inanmıyorum.

Şu anda 33 kişi ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkumdur. Zamanaşımı olayı 5 kişi içindir. Zamanaşımı olayıyla ilgili de, bu ülkede DHKP-C’den, şundan-bundan bunca insan zamanaşımına uğramıştır ve bunlar dışarıdadırlar. Hizbullah’tan zamanaşımı diye çıktılar, sonra bir kısmı yakalandı içeri girdi. Bir kısmı kaçıyor ki, Hizbullah zamanaşımına bundan dolayı uğramamıştır.”

 

...
Yayın Tarihi : 16 Mart 2012 Cuma 13:37:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?