20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Erdoğan'dan 301 değerlendirmesi

Başbakan RecepTayyip Erdoğan, 301. madde tartışmalarına Katar'ın başkenti Doha'dan katıldı.

Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın 301 ile ilgili yetkinin Adalet Bakanlığı'na verilmesinin daha doğru olduğunu ifade etmesinin ardından Başbakan Erdoğan, "Cumhurbaşkanı partiler üstü bir makam olduğu için kararın verilmesi çok daha güven telkin eder düşüncesiyle böyle bir adımın atılmasının faydalı olacağına inandık" dedi.


Başbakan Erdoğan, Katar Emiri Al Thani'nin verdiği yemeğin ardından kaldığı Four Seasons Hotel'de gazetecilerin "TCK'nın 301. maddesiyle ilgili tartışmalar yaşanıyor. TBMM Başkanı'nın açıklaması oldu. Bununla ilgili görüşleriniz nelerdir?" sorusuna, "Biz bu konuyla ilgili konuyu grubumuzda enine boyuna görüştüğümüz gibi bazı sivil toplum örgütleriyle de yaptığımız görüşmeler çerçevesinde bu adımı attık. Olayın Adalet Bakanlığı'nda kalmış olmasının da getireceği sıkıntılar şu olacaktı; hep şu
söylenecekti, 'Adalet Bakanı siyasidir, işte siyasi olarak böyle bir kararı verdi' diyeceklerdir. Olumlu olduğu zaman farklı yaklaşacaklar, olumsuz olduğu zaman farklı yaklaşacaklar. Cumhurbaşkanı ise partiler üstü bir makam olduğu için cumhurbaşkanlığı makamında böyle bir değerlendirmenin, böyle bir adımın atılması, kararın verilmesi çok daha güven telkin eder düşüncesiyle biz böyle bir adımın atılmasının faydalı olacağına inandık. Buradan hareketle de adımı böyle attık" cevabını verdi.


Başbakan Erdoğan, İsrail Dışişleri Bakanı Livni ve Fransa Sosyalist Parti lideri Royal ile yaptığı görüşmelerle ilgili olarak da şunları söyledi:
"Gerek Sayın Emir ile gerek Sayın Başbakan ile Türkiye-Katar ilişkilerini görüşmemizin yanında uluslararası konuları da ele alma fırsatı bulduk. Gerek Irak, gerek İsrail-Filistin, Ortadoğu buralardaki temasları değerlendirme fırsatımız oldu. Bunun yanında biliyorsunuz Fransa'nın son seçimlerdeki başkan adayı Sayın Royal ile görüşmemiz oldu. Bu görüşmede ağırlıklı olarak AB sürecimizi kendisiyle görüşme imkanımız oldu. Bu süreç içerisinde ana muhalefet olarak onların da desteklerini kendilerinden rica ettik. Livni ile görüşmede de Türkiye-İsrail ilişkileri ile Ortadoğu'daki son gelişmeleri değerlendirdik ve gelişmelerle ilgili son bilgileri kendisinden dinledim."

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 21:29:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?