15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Erdoğan'dan ABD'ye gönderme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ''Geçmişten ders almayanlar bölgede Türkiye'ye rağmen bir takım projeleri hayata geçirmenin peşinde. Buna stratejik ortağımız Amerika da dahil'' dedi.

Erdoğan, Irak'ta ve Ortadoğu'daki gelişmelerde Türkiye'nin sürekli bir kenarda tutulmak istendiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da, Türkiye İş Kadınları Derneği'nce düzenlenen "Geleceğe Bakış, Kazanılmış Dersler" konulu sempozyumun açılışında konuştu.

Başbakan, "Terör ve yoksulluk sarmalı bütün dünyayı etkisi altına almış karabasan haline dönüştü. Bütün bunlar sadece bölge içinde kalmıyor. İnsanlığın bu karabasana teslim olmasını kabul edemeyiz. Çalışmaları kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.

Erdoğan, "Bizler terörle içiçe olan mücadelesini sürdüren bir ülke olarak bu işin acılarını çok iyi yaşayan bilen bir ülkeyiz. Bu konudaki mücadele kararlılığımızdan geri adım atmamız mümkün değil. Dostlarımızı bu mücadelede yanımızda görmek istiyoruz" diye konuştu.

Erdoğan Avrupa'yı eleştirdi

Başbakan ayrıca, "Terör örgütünü bu terör örgütüdür diye ifade eden ülkelerin teröristleri teslim etmemeleri anlaşılır değil. Bu samimiyet testini kaybetmektir. Samimi olsalar yapacakları iş bu teröristleri sahibine teslim etmektir. Bunu bugüne kadar hiçbir Avrupa ülkesi yapmadı" dedi.

"Senin teröristin kötü, benim teröristim iyi mantığıyla bir yere varmak mümkün değil" diyen Erdoğan, "Bugün benim evim yanıyorsa, yarın senin evin de yanacaktır" diye konuştu.

"PKK'nın para kaynakları Türkiye dışından"

Başbakan Erdoğan, farklı ulusların teröre yataklık ettiğine de değinerek, "Ülkemizdeki terör örgütü en büyük para kaynaklarını maalesef Türkiye dışından sağlamaktadır ve şu anda Avrupa'da uyuşturucuyu organize eden, uyuşturucunun aktörleri içinde Türkiye'deki terör örgütü vardır. Terör örgütü aslında herhangi bir etnik unsurun, yani bizim Kürt kökenli vatandaşlarımızın temsilcisi değildir. Kesinlikle olamaz ve olmamıştır da. Bunu çok açık net söylüyorum. Şu an partimin içinde 50'yi aşkın Kürt kökenli vatandaşım var. Bizim öyle bir sorunumuz yok, öyle bir derdimiz yok" dedi.

Erdoğan, "Terörizme kucak açarak, finanse ederek, teröristlere sahip çıkıp, kol kanat gererek bir yere varılmaz, netice alınamaz. Terörizme bırakın destek vermeyi, göz yumanlar bile suç ortaklığı yapıyor. Bu kanlı cinayetlerin, bu katliamların sorumluluğuna ortak oluyorlar demektir. Eğer terörizmin insanlık için büyük bir sorun olduğunu ve bu sorunun küreselleştiğini düşünüyorsak, terörizmin hiçbir çeşidine müsamaha göstermeden kitlesel mücadele etmeliyiz. Yoksa bunun bedellerini hep birlikte öderiz. Biz ödemekle kalmayız, gelecek nesillere de ödetiriz" diye konuştu.

Başbakan, "Hükümet olarak politikada temel parametremiz düşman üretmek değil, dost kazanmaktır" şeklinde konuştu.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 15:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Türk oglu IP: 80.219.114.xxx Tarih : 29.10.2007 10:55:12

Sizde az caba göstermediniz Türkiye Cumhuriyeti'ne, laik'lige ve Yüce Oender Atatürk'e karsi!!! Bir gün hesap vereceksin Milletin önünde...