16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Erdoğan'dan askere övgü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Erdoğan, "Cumhuriyet'in kuruluş ideallerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duyulan güç, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunda saklıdır" dedi.

Erdoğan, yayınladığı Zafer Bayramı mesajında 30 Ağustos'un 85 yıl önce destansı ve istiklal mücadelesinin zaferle taçlandığı gün olduğunu ifade ederek, "Bu eşsiz zaferin ardında, yokluk ve imkansızlıklar içinde bulunan aziz milletimizin istiklal ve hürriyet aşkı, kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığı vardır. Sayıca kat kat üstün bir ordu karşısında kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, bu gerçeğin en çarpıcı tezahürü olmuştur. Milletimizin vatan sevgisi dün olduğu gibi bugün de Mehmetçik'in
yüksek ruh ve ahlakında, kahramanlık ve cesaretinde ortaya çıkmaktadır. Cumhuriyetimiz'in temellerinde yer alan bu yüksek ruh ve şuur her zaman canlı kalacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir" dedi.

Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyet'i onun işaret ettiği çağdaşlaşma hedeflerine taşımanın azim ve kararlılığı içinde olduklarını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ne mutlu bizlere ki, bugün muasır medeniyetleri aşma hedefine her zamankinden çok daha yakınız. Biliyor ve inanıyorum ki; Cumhuriyetimiz'in kuruluş ideallerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğumuz güç, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunda saklıdır. Onun için bu anlamlı günde bir kez daha farklılıklarımızı bir kenara bırakarak milletimizin değerleri, Cumhuriyetimiz'in nitelikleri ve ortak hedeflerimiz etrafında her zamankinden daha çok kenetlenmeye ihtiyaç duyduğumuzu
önemle ifade etmek istiyorum. Bu inanç ve coşkuyla, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz'in kahraman mensupları ve bütün vatandaşlarımın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2007 Çarşamba 16:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?