31
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Erdoğan'dan büyük anket

AK Parti, mevcut belediye başkanlarıyla yola devam edip etmeyeceğini halka soracak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da halkın isteğine göre karar verecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel yöneticilerin kimler olması gerektiğine ‘Vatandaşla’ beraber karar verecek. Erdoğan’ın talimatı ile başlatılan çalışma kapsamında önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde gösterilecek belediye başkan adaylarının kimler olacağı, Türkiye genelinde yapılacak anketler sonucunda belirlenecek.

AK Parti teşkilatları tüm Türkiye genelinde hummalı bir çalışma başlattı. Her hafta sonu yapılan il istişare toplantıları, eğitim programları ve kadınların yerel yönetimde daha fazla söz sahibi olmasına yönelik çalışmaların yanı sıra AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından tüm Türkiye genelini kapsayacak dev bir anket de yapılacak. Bu ankette vatandaşlara ‘belediye başkanınızdan memnun musunuz’ diye sorulacak. Ayrıca halkın hangi ismi başkan olarak görmek istediğini de belirleyecek.

Yol haritamızı çizeceğiz

AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş, “Halkın tasvip etmediği işler yapanlar varsa bunlar belirlenir. Halka rağmen siyaset yapan belediye başkanı varsa ortaya çıkar. Bu yüzden, kamuoyu yoklamalarının sonuçları bizim yol haritamız olacak. Biz, bu yoklamalarla hem belediyelerin durumunu göreceğiz hem de diğer illerde vatandaş beklentilerini ortaya çıkaracağız” dedi. Ataş, genel merkezin belediye başkanlarının 5 yıllık performanslarını bildiğini belirterek, “Metropol kentler ise vatandaşın merceğinde olan yerler. Ne hizmet yapsa görülür” diye konuştu.

Türkiye
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 09:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?