22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Erdoğan'dan DTP'ye mesaj

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Slovenya Başbakanı Janez Jansa, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Erdoğan, açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlarken DTP'ye üstü kapalı mesajlar gönderdi.

Erdoğan, bütün ülkelerin PKK'yı terör örgütü olarak ilan ettiklerini belirterek "PKK'ya karşı ülkemizde de demokrasiye soyunmuş olan, demokrasiye inanmış olanların hepsi de bu terör örgütü karşısında tekvücut olmaya mecburdur. Kimse terör örgütünün yanında yer almamalıdır, alamaz. Alması halinde de benim milletim onları ne yapacaktır, dışlayacaktır. Olay bu kadar basittir ve bu bir süreçtir.'' dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

''Tabii bu bir süreç. Biz biliyorsunuz bu işin siyasi, askeri, diplomatik yönleri olduğunu söyledik. Bu olay sadece bir güvenlik sorunu değil. Olayın sadece askeri, polisiye yönü yok. Bunun diplomatik yönü de var, siyasi yönü de var ve biz bu süreci bu şekilde başlatmış bulunuyoruz.

Bununla ilgili olarak gerek şahsım, gerek bakan arkadaşlarım, başta Dışişleri Bakanımız olmak üzere yaptığımız plan çerçevesinde ilgili ülkeleri, diğer bunun dışında kalan ülkeleri bilgilendirme çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Yani bu bitmiş değil. Amerika seyahati bunlardan bir tanesiydi.

Süreç içerisinde işin gerçek yüzü meydana çıkıyor. Özellikle de terör örgütünün, aslında Kürt kökenli vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgilenen bir örgüt olmadığını, onların tamamıyla kendilerine özgü, kendi çıkar ilişkilerini veyahutta ideolojik hedefler peşinde olduğunu anlatıyoruz. Terörden nemalanan grup olduklarını gittiğimiz her yerde anlattık, anlatıyoruz."

Kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 15:20:31
Güncelleme :21 Kasım 2007 Çarşamba 15:26:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?