19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Erdoğan'dan el Kadı bilgisi isteniyor

Yasin El Kadı ile ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması amacıyla Meclis Başkanlığı’na yazılı soru önergesi veren CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan, Kadı'nın son beş yılda hangi tarihlerde Türkiye'ye giriş çıkış yaptığını ve Türkiye'de bir ikametgahı olup olmadığını sordu. 

Eraslan önergesinde, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararına dayalı olarak çıkarılan ve 30.12.2001 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararında tüm para, mal, hak ve alacakları dondurulan Yasin El Kadı hakkında bu tarihten sonra herhangi bir Bakanlar Kurulu kararı alınıp alınmadığı, eğer alındıysa bu kararların içeriğinin ne olduğunu sordu.
 
Önergede, böyle karar alınmamış ise Erdoğan'ın "Yasin Bey'i tanıyorum, kendime inandığım gibi inanıyorum" sözlerinden sonra bir Bakanlar Kurulunda bu yönde birg irişim olup olmayacağının da açıklanması istendi.
 
Başbakan Erdoğan’a, "Hakkında suç duyurusu bulunan Yasin El Kadı'yı televizyonda savunarak ve sahip çıkarak bu konuda yargıyı etkilediğinizi düşünüyor musunuz" diye soran Eraslan, El Kadı'nın son beş yıl içinde hangi tarihlerde Türkiye'ye giriş çıkış yaptığı ve ülkeye girişine dair bir kaldırılan ya da halen geçerli olan bir engelin olup olmadığı sorularını da yanıtlamasını istedi. 

Eraslan Erdoğan'a ayrıca El Kadı'nın Türkiye'de bir ikametgahı olup olmadığını, halen Türkiye'de bulunup bulunmadığını, ortağı bulunduğu şirketlerin yönetim kurulu toplantılarına katılıp katılmadığını da sordu.

ANKA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2006 Cuma 13:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?