19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Erdoğan'dan ilk değerlendirme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin TBMM Genel Kurulu'nda Anayasa değişikliği görüşmeleri ile ilgili tavrı konusunda, "Bizdeki muhalefetin tanımı bu. Yapılanları görüyorsunuz. Sadece bir engelleme anlayışıdır. Gerçek manada söyleyeceğimizi söyledik. Desteklemiyorsan desteklemezsin, ama destekleyenlerin de önünü kapama. Yani ne kadar bu engellemelere devam ederseniz edin, gece yarılarına kadar da devam etse, yarın sabaha kadar da devam etse bu devam edecek. Biz bu yola çıktık, bunu bitireceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Erdoğan, TBMM'de basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yönelik saldırının hatırlatılması üzerine Başbakan Erdoğan, şu anda Emniyet Teşkilatı'nın gerekli incelemeleri yaptığını belirterek, "Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra gerçeği bulacağız. Haddini bilmez, kendini bilmez bir kişi, Emniyet Teşkilatımız zaten şu anda ifadeleri falan almış vaziyette. Bu tür şeyleri arzu etmiyoruz. Yani şehitlerimizin cenaze törenlerinin istismar edilmesini ve bunların bir istismar aracı olarak kullanılmasını, ülkemizin birliğine, bütünlüğüne tahammülü olamayanların attığı adımlar olarak görüyoruz. Bunlar nereye mensuptur, neyin nesidir, bunların hepsi çıkacak. Çünkü bunların bir arkası var. Bundan sonra gerekli açıklamalar yapılır" diye konuştu.

Bakan Yıldız'a şu anda Atatürk Eğitim Hastanesi'nde gerekli müdahalenin yapıldığını ve istirahat ettiğini bildiren Başbakan Erdoğan, "Buradaki oylamalara da katılacak. Süreç devam ediyor. Allah'tan kendisine şifa diliyorum" dedi.

Güvenlik konusunda bir ihmalin söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine ise Erdoğan, "Sanmıyorum, bunlar geçenlerde Sayın Türk'le ilgili olan olaylar, güvenlik her şey değildir. Yani bunları da bilmemiz lazım" dedi. Bakan Yıldız'ın burnunda kırık tespit edildiğini ve müdahalesinin yapıldığını belirten Erdoğan, "Müdahaleden sonra da buradaki oylamaya katılacak, oylamadan sonra istirahata devam edecek" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, "Muhalefetin dediği gibi oldu ve Genel Kurul'da hala Anayasa düzenlemesine geçilemedi" şeklindeki sözleri üzerine şunları söyledi:

"Muhalefetin tanımıdır. Bizdeki muhalefetin tanımı bu. Yapılanları görüyorsunuz. Sadece bir engelleme anlayışıdır. Sürekli olarak bütün yasal düzenlemeler yapılırken hangi mantıkla, hangi anlayışla hareket ettilerse, bugün de yine bütün meseleleri bağcıyı dövmek. Üzüm yemek diye bir dertleri yok. Yani bu ülkede yeni bir sürece girdik. Gerçek manada söyleyeceğimizi söyledik. Desteklemiyorsan desteklemezsin, ama destekleyenlerin de önünü kapama. Er veya geç, bu bir ay da sürse biz bu süreci devam ettireceğiz. Yani ne kadar bu engellemelere devam ederseniz edin, gece yarılarına kadar da devam etse, yarın sabaha kadar da devam etse bu devam edecek. Biz bu yola çıktık, bunu bitireceğiz.

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 21:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?