18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Erdoğan'dan medyaya çaktı

Erdoğan, medyanın terörle mücadele eden güvenlik güçlerini sorumsuzca hırpaladığını belirterek, "Diyorlar ki; (Başbakan medyaya çok saldırıyor). Ne yapacaktım? Okşayacak mıydım?" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Danışma Meclisi ve Katılım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, gerek ABD'de, gerek ardından Fransa'da, film ve karikatür yoluyla Müslümanları rencide edenlerin, düşünce özgürlüğü bahanesinin ardına sığınmalarının, aslında doğrudan doğruya düşünce özgürlüğüne yapılmış bir saldırı olduğuna dikkati çekti.

Nefret suçları kapsamına alınmalı
Lahey Adalet Divanı'nda, gerekirse Lahey Adalet Divanı içinde bu konuda bir birimin oluşması için girişimlerde bulunacaklarını belirten Erdoğan, ''Ancak ilk önce nefret suçları kapsamına, bunu meclis açılır açılmaz gündeme alacağız'' diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, ''İslam Peygamberine, her ne yolla olursa olsun hakaret edilmesini, ardından da adeta Müslümanların başı üzerinde boza pişirilmesini de sineye çekemeyiz. Batı devletlerinin İslam karşıtı, Müslümanları rencide edecek girişimler karşısında yeterli hassasiyeti göstermesi halinde, pek çok sorunun önüne zaten geçilmiş olacak'' dedi.

Terörün siyaseti şekillendirmesine müsaade etmeyiz
Başbakan Erdoğan, herkes terör üzerinden hesabını görmeye çalışsa da terörle kararlılıkla mücadele edeceklerini ifade ederek, ''Biz, bizden önce olduğu gibi, terörün siyaseti şekillendirmesine, yönlendirmesine asla ve asla göz yummayacağız'' dedi.

Bu ne sorumsuzluktur
Terörle mücadelenin, boğaza karşı keyif çatıp ahkam kesmeye benzemediğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
''Benim Mehmedim, siperde, gözünün önünde eşi var, anası var, babası var, yeni doğmuş çocukları var, nişanlısı var eli tetikte, canı burnunda bekliyor, İstanbul'dan beyefendiler, o Mehmed'in Genelkurmaybaşkanı'nın ayakkabısının altıyla uğraşıyor. Bu ne terbiyesizliktir, nasıl bir sorumsuzluktur? Bu nasıl bir gaflettir?''

"Çiçek çocukları" muamelesi yaptı
''CHP, şu anda arkasına terör örgütünü almış, terörle birlikte hükümeti hedefine koymuştur'' diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Bir tanesini kaçırdılar, birkaç gün misafir edip bıraktılar, kendisini kaçıran teröristlere adeta 'çiçek çocukları' muamelesi yaptı. İşte o 'çiçek çocukları' çıktılar, alçakça, Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı'nı şehit ettiler.''

Elinizde salladığınız fotokopiler
''Oslo Belgeleri diyerek elinizde salladığınız o fotokopiler, CHP Genel Başkanı'nın Sosyalist Enternasyonal'da imzaladığı bildirgelerin üzerini örtmez'' diyen Erdoğan, ''Altında benim yetkili arkadaşlarımın imzasını koymadığı hiçbir evrak, belge değildir, belge olamaz, kimse kimseyi aldatmasın. Ortada bir mutabakat metni, bir anlaşma asla söz konusu değildir. 7-8 ay önce gazetelerde yayınlanmış uyduruk kağıtları belge diye sallayan CHP'ye bunu kimin servis ettiğini doğrusu ben de merak ediyorum, açıklayıversin'' şeklinde konuştu.

Medyada da ayrı bir sorumsuzluk
Medyada da ayrı bir sorumsuzluk olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:
''Allah aşkına, hangi ülkede, teröre karşı halkı ve vatanı için canını ortaya koyan güvenlik güçleri bu kadar hırpalanır? Hiç kusura bakmasınlar. Diyorlar ki; (Başbakan medyaya çok saldırıyor). Ne yapacaktım? Okşayacak mıydım? Dertli olan biziz, canı yanan biziz... Sen habire orada canı yananlara karşı, sadece (onun üzerinden ne kadar avanta elde ederim), ona bakıyorsun." 

AA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2012 Pazar 11:17:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?