22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Erdoğan'dan meyveli Köşk mesajı

Başbakan Tayyip Erdoğan, AKP’nin dünkü Meclis Grubu’nda yaptığı konuşmada, muhalefetin ’öcü edebiyatı’ yaptığını söyledi; "Türkiye bir korku krallığı olmayacak" dedi. Erdoğan, ana muhalefeti eleştirerek özetle şunları söyledi:

Neler söylemediler, neler. Sadece bize değil, bizden öncekilere de aynı hazımsızlığı bu zihniyet gösterdi. Rahmetli Özal’a neler yaptıklarını, neler söylediklerini bu millet daha unutmadı. Aynı şeyi taa gidelim, Menderes dönemine neler yaptıklarını bilmiyor musunuz, biliyoruz ve neler dediler. ’Bizi buraya gönderen irade böyle emrediyor’ dediler. Biliniz ki bugün de aynı zihniyet var. Bunu söylüyorsam bir şeyi bilerek, inanarak söylüyorum. Meyveyi dalından olmadan koparmayacaksın, faydası yok. Ama o tam olgunlaştığı anı da kaçırmayacaksın. O zaman da çürür gider, yine faydası yok. Onun için ne zaman açıklanacağını çok iyi bileceksin.

KORKU KRALLIĞI

Biz diyoruz ki milletimiz her şeyin en iyisine layık. Birinci sınıf bir cumhuriyet, birinci sınıf bir demokrasi, birinci sınıf bir vatandaşlık ve birinci sınıf bir hayat olacak bu ülkede... Türkiye bir korku krallığı olmayacak.


Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 06:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?