20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Erdoğan'dan 'Özür' çıkışı

Başbakan Erdoğan, bazı yazar ve bilim adamlarının, 1915 olaylarına ilişkin "Ermenilerden özür dileme kampanyası" başlatmasını doğru bulmadığını söyledi.

Gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi: "Herhalde onlar böyle bir soykırımı işlemiş olacaklar ki, özür diliyorlar.Türkiye Cumhuriyeti'nin böyle bir sorunu yok. Ortada suç varsa suç işleyen özür dileyebilir. Ülkemin ve benim böyle bir sorunu yok. Hava taşımacılığında Ermenisstan'a kapıları açın biziz. Ermeni Kilisesi'ni restore eden biziz. Bunu herhangi bir şey karşılığında yapmadık. Bunlar birşeylerin işaretidir. Cumhurbaşkanımızın Ermenistan ziyareti bir işarettir. Yazarlar çizerler böyle kampanya başlatmış diye buna uymayız, bunu kabul edemeyiz. Ben bu kampanyayı kabul etmiyorum, desteklemiyorum. Suç işlemedik ki özür dileyim. İşlersem dilerim.

'YAZARLARI ANLAMAKTA ZORLANIYORUM'

Ben yazar çizerleri anlamakta zorlanıyorum.Bu ortalığı karıştırmak, huzurumuzu kaçırmaktan başka bir işe yaramaz.Atılan adımları terse çevirmekten başka işe yaramaz. Bunlar yanlış girişimlerdir. Olaylara iyi niyetle yaklaşmak başka birşey... Özür dileme olayı kişileri bağlar. Suçu işleyen kalkar özür diler. Özür dileme olayına girmeyi ben mantıksız buluyorum"

YEREL SEÇİM ADAYLARI

Başbakan Erdoğan, Konya'da yerel seçimlerde aday gösterecekleri 3 ismi açıklayacaklarını belirterek, "Bugün 3 tanesini Konya'da açıklayacağız. Pazar günü iki tanesini de İstanbul'da açıklayacağız. Pazartesi günü yoğun bir çalışma olacak. Bitirebildiklerimizi hafta boyu açıklamaya devam edeceğiz" dedi.

BUSH'A AYAKKABI FIRLATILMASI

Erdoğan, Iraklı gazetecinin Bush'a ayakkabı fırlatmasını doğru bulmadığını belirterek, "Gazeteci keşke sözleri, düşüncesi ile Bush'u köşeye sıkıştırsaydı doğru olurdu" diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 12:32:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?