20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Erdoğan'dan tuhaf çıkış

İzmir'deki arsenikli su ve yapımına izin verilmeyen üç baraja ilişkin tartışmalara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara suyunda ağır metaller bulunduğu tahlilini "iftira" olarak nitelendiren Erdoğan şöyle konuştu: "İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak 'bir tane barajı ben bitirdim' diyebiliyor musun? DSİ baraj yapacak, sana verecek, onunla hava atacaksın. Ama, buna rağmen 'büyükşehir belediyesi filanca partili' diye asla engelleme yapmadık."

‘Top direkten dönüyor’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Erdoğan'ın bu sözlerine, "Anlaşılan Başbakan, kaynağını ve projesini hazırladığımız üç baraj projesine Çevre ve Orman Bakanlığı'nın onay vermediğini bilmiyor" yanıtını verdi. Erdoğan, önceki gün yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Top direkten dönüyor. Söyledikleri doğru değil. İzmir'de susuzluk var, faturayı bize kesmeye çalışıyor. Şu anda elindeki su kaynaklarını değerlendirebiliyor musun? Kayıp kaçağı önleyebiliyor musun? Ulaşımında bile raylı sistemde durmuşlardı. Ulaştırma Bakanımıza talimat vererek, raylı sistemi beraber yürütüyor. Ama, Ankara'da metroyu Ankara Büyükşehir Belediyesi bakanlıkla yürütmüyor. Yapamayınca faturayı merkezi yönetime kesmeye çalışıyorsun."
CHP'li Aziz Kocaoğlu ise, yazılı bir açıklamayla Başbakan Erdoğan'a şu yanıtı verdi:
"Sayın Başbakan'ın projesini ve kaynağını hazırladığımız Çamlı, Bostanlı ve Değirmendere barajlarından haberi yok. Bu üç baraj projemize Çevre ve Orman Bakanlığı'nın gerekli onayları bir türlü vermemesi nedeniyle başlayamadığımızı bilmiyor. Gördes Barajı isale hattı ve arıtmasının uygulama projesini, DSİ kaynak ayırmadığı için yaptırdığımız da duymamış.
Çamlı Barajı için bakanlığa defalarca başvurduk. Onların istediği düzeltmeleri yaptık. Ancak yine de olumlu görüş verilmedi."

BİR TUHAFLIK DA BAKAN'DAN

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da "Büyükşehir Belediyesi bakanlığı suçluyor" sorusuna şu yanıtı verdi: "İzmir’deki tüm barajları DSİ yaptı. İzmir canımız, ciğerimiz. Belediye başkanı, 'Yapamıyoruz, beceremiyoruz’ desin, biz yapalım. Yapamayınca başkasını suçlamak yanlış. Çamlı Barajı’nı 'biz yapalım' dediler, bitiremediler. 'Biz yapamıyoruz' diye başvurdular. Dalga mı geçiyorlar? Arsenikle ilgili de gelsin, yardımcı olalım. İzmir’i susuz bırakmayız."

Milliyet
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 10:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?