28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Erdoğan'dan 'uşaklık' tepkisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisine "uşaklık" suçlamasında bulunanları "kendilerine bakmaya" davet ederken, yükselen faizler ve enflasyon hedefi konusundaki eleştirelere sert yanıt verdi.

Erdoğan, AKP Ankara İl Kongresi"ne katıldı. Atatürk Spor Salonu"nda gerçekleştirilen kongrede konuşan Erdoğan, ekonomideki gelişmeleri değerlendirirken muhalefete yüklendi.

Erdoğan, "Sonbaharda büyük konrgemizi yaparak 2007 sonbaharında da genel seçimleri yapmak üzere hazırlıklarımızı hızla devam ettireceğiz" diyerek muhalefetin erken seçim isteğine seçimlerin zamanında yapılacağı mesajı ile yanıt verdi.

Siyasetin uzun bir maraton olduğunu belirten ve başarıya kilitlendiklerini söyleyen Erdoğan, "Halka hizmet hakka hizmettir. Bu anlayışla bu yoldayız" derken, Aşık Veysel"e atıfta bulundu. Erdoğan, "Aşık Veysel gibi "Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece" demiştik. Ve gideceğiz gündüz gece" diye konuştu.

Zorunlu Tasaruf"ta önceki iktidarların kestiği para için "yerinde yeller esiyordu" diyen Erdoğan, devletin vatandaşına borçlu olamayacağını söyleyerek 14.5 katrilyon ödediklerini söyledi. İmarzedeler"e de 6.5 katrilyon ödediklerini, kalanın Ocak ayına kadar ödeneceğini belirten Erdoğan, parlamento içi ve dışı muhalefetin AKP"nin IMF"nin uşağı olduğunu söylediğini savundu.

UŞAKLIK İSNAT EDENLER KENDİLERİNE BAKSINLAR

Erdoğan, "AKP bu millete hizmet etmekten başka herhangi bir derdi olmayan bir partidir. AKP"ye uşaklık isnat edenler kendilerine baksınlar" dedi. Türkiye"nin IMF"ye borçlarının 23.4 milyar dolardan 11 milyar dolara indiğini, Merkez Bankası"ndaki dolar rezervinin 26 milyar dolardan 60 milyar dolara çıktığını söyleyen Erdoğan, iktidarlarında yaklaşık olarak 90 katrilyon lira paranın üstüne para bina ettiklerini söyledi. Erdoğan, "Nerden bu kaynak? Petrol kuyularımız mı vardı. Hayır, ama 3 Kasım"da biz bir şey söylemiştik. Kaynak Türkiye"dir demiştik. Bunu gösterdik. Biz Türkiye"ye güveniyoruz. Diyoruz ki Türkiye de bize güvensin" diye konuştu.

Hortumcuların hortumunun kesildiğini savunan Erdoğan, "Hani zaman zaman bazı böyle farklı sesler çıkıyor ya, çatlak sesler çıkıyor ya bunun tek sebebi var, hortumların kesilmiş olmasıdır" dedi.

FAİZ GENE YERİNİ BULUR

Erdoğan, yaşanan son ekonomik dalgalanma sonrası yükselen faiz ve 2006 enflasyon oranına ilişkin yapılan eleştirilere de yanıt verdi. Partililerden geçmişte faizlerin gecelik yüzde 8-7 binlere çıktığını hatırlatmalarını isteyen Erdoğan, yüzde 69 olan iç borçlanma faizinin yüzde 17 olduğunu söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şimdi 13.5"e düşüp de bu arada şöyle 3.5 puan artınca "bak yükselmeye başladı" diyorlar. Ülkenin iyi gidişini hazmedemiyorlar, bundan rahatsız oluyor. Bu ülkede artık ekonomi sağlam zemindedir. Dünyadaki konjonktürel gelişmeler sebebiyle birkaç puan oynamalar olabilir. Ama bunları aşabilecek bir Türkiye var. Şu anda ekonomik programına uyan, mali disiplininden asla taviz vermeyen, emin adımlarla geleceğe yürüyen bir Türkiye var. Şu anda 17 puan olan faiz gene yerini bulur. Biz burda bu işi eninde sonunda yine yerine oturturuz. Yeter ki el ele verelim, bir beraber olalım. Birliğimiz, dirliğimizdir bunu böyle bilelim.

MAL BULAN MAĞRİBİ

Enflasyon yüzde 30"du geldiğimizde. Onlara şimdi onu söyleyin. Tek haneli rakama Türkiye 2005 sonu itibariyle ulaştı. Bu ara bir oynama oldu. Şimdi onu hemen bakıyorsun, böyle hani mal bulanlar var ya mağribiye hakaret olmasın diye devamını söylemiyorum. Hemen bunlar "şimdi bak enflasyonda artış başladı." Merak etme senin niyetin gerçekleşmeyecek, bu milletin beklentileri gerçekleşecek. Bunu da böyle bilelim."
.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2006 Pazar 20:50:37
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 20:55:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?