19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Erdoğan'ın 'harem' hassasiyeti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir zaman ''geren bir iktidar olmadıklarını'', öyle bir niyetlerinin de bulunmadığını belirterek, ''Ama ellerinden saltanatı kaybedenler, 'yavuz hırsız evsahibini bastırırmış' anlayışıyla bizi bastırmaya çalışıyorlar. Ülkeyi gerdik de biz ne yaptık Allah aşkına? Kimin tavuğuna 'kış' dedik'' diye konuştu. 

''Herşeyimize girdiler, haremimize varıncaya kadar girdiler. Haremimizin, eşlerimizin giyim kuşamına varıncaya kadar, konuştular'' diyen Erdoğan, ''Ama biz sabrediyoruz. Yine sabredeceğiz. Sadece ülkemizi düşünüyoruz. Ama biz kimsenin, eşiyle, giyimiyle kuşamıyla, uğraşmıyoruz, niye? Bu ülke gerilmesin'' dedi. 

Başbakan Erdoğan, Karaman'daki temasları çerçevesinde, Karaman Ticaret ve Saniye Odası tarafından, OTAĞ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen il vergi rekortmenleri için düzenlenen ödül törenine katıldı. 

Konuşmasında, ekonomideki gelişmeleri anlatan Erdoğan, Türkiye'nin bugün dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri olduğunu dile getirdi. Erdoğan, ''İkinci 5 yılımızın sonunda hedef, yani 2012'de, Türkiye'yi dünyanın 10 ekonomisi içine sokmaktır'' dedi. 

Hiçbir zaman iktidarlarının ''geren bir iktidar olmadığını'' ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: 

''Öyle bir niyetimiz de yok. Ama ellerinden saltanatı kaybedenler, yavuz hırsız evsahibini bastırırmış anlayışıyla bizi bastırmaya çalışıyorlar. Ülkeyi gerdik de biz ne yaptık Allah aşkına? Kimin tavuğuna 'kış' dedik. Biz birçok şeyi sinemize çektik. Hala çekmeye de çalışıyoruz. Herşemize girdiler, haremimize varıncaya kadar girdiler. Haremimizin, eşlerimizin giyim kuşamına varıncaya kadar, konuştular. Ama biz sabrediyoruz. Yine sabredeceğiz. Sadece ülkemizi düşünüyoruz. Ama biz kimsenin, eşiyle, giyimiyle kuşamıyla, uğraşmıyoruz. Niye? Bu ülke gerilmesin. Bu ülkede seçime giderken bir başbakan, nasıl gittiyse, şimdi de hayatını öyle sürdürüyor.''

-''BİRİLERİNİN TALİMATIYLA HAREKET ETMEDİK''-

Kendilerinin birilerini talimatı ile hareket etmediklerini anlatan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: 

''Bundan sonra da öyle sürdürüyoruz. Birileri istedi diye biz politika yapmadık. Siyasete de ısmarlama olarak gelmedik. Ta 16'sından, 17'sinden buyana siyasetin içinden gelen birisi olarak, bu siyaset meydanlarında olduk. Tatlı günlerimiz oldu, acı günlerimiz oldu. Hiçbir zaman, hiç kimsenin haremine girmedik, girmeyiz. O bizim edep kurallarımız, ahlak anlayışımıza ve kurallarımıza sığmaz. 

Belli merhalelerden geçmiş, emekli olmuş, birileri çıkıyor, köşe yazarı çıkıyor... Önce haddini bil. Sen, kendi kendine çeki düzen ver. Sen kendi haremine sahip çık. Bizi de bırak da kendi harememiz içerisinde demokrasi, düşünce özgürlüğü, inanç özgürlüğü gereğince bunu yapalım. Bu ülkenin anayasası var, yasası var. Buna göre siyaset yapıyoruz. Bırakın siyasetimizi yapalım. Sen de siyasetini yap. Öyle sana göre siyaset olmaz, millete göre olur. Ve bunun kararını da millet en güzel şekilde verir. Çık meydana gereken siyaseti yap. Ama siyaseti yaparken, millete rağmen değil, milletle beraber yap ki millet seni iktidara taşısın. Yoksa seni iktidara taşımaz. İşte yıllardır gelemiyorsun iktidara.''

-''MİLLETE RAĞMENCİ''-

Konuşmasında CHP'yi eleştiren Başbakan Erdoğan, ''CHP zihniyeti iktidara gelebiliyor mu? Niye gelemiyor? Millete rağmen yapıyorlar da onun için. Millete rağmenci zihniyet iktidarda olmaz'' dedi. 

Erdoğan, CHP'nin, ''sermaye düşmanlığı yaptığını'' öne sürerek, şunları kaydetti: 

''Şimdi biz burada iş adamlarıyla görüşüyoruz. Ciddi bir sermaye düşmanlığı var bunlarda. Neymiş, biz sermayeden yanaymışız. Dün Meclis'te sunu söyledim: Biz ülkede girişimcimizin güçlü olmasından yanayız. Bizim dönemimizde (faaliyet dışı alanlarda zengin olan var) diyemezsiniz. Türkiye'de yüzde 80, faaliyet dışı alanlardan zengin olanlar vardı. Ama bizim dönemimizde yok.'' 

Türkiye'de hiçbir ayrımcılığa imkan vermeyeceklerini belirten Erdoğan, bölgesel ayrımcılık yapmadıklarını kaydetti ve herkesin ''Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı'' ortak paydasında olduğunu kaydetti. 

Erdoğan, herkese aynı mesafede olduklarını kaydederek, kendilerinden önce Doğu, Güneydoğu, hatta İç Anadolu'nun bazı bölgelerine, ''doğru düzgün yatırım'' yapılmadığını ifade etti. 

Yatırımları yaparken bölgesel ayrım gözetmediklerini belirten Başbakan Erdoğan, bunun hükümet etmenin gereği olduğunu vurguladı.
Erdoğan, daha sonra Karaman'daki vergi rekortmenlerine ödüllerini verdi.
aa
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 20:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?