16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Erdoğan'ın Özkan'a açtığı dava

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, KanalTürk televizyon kanalında yayınlanan “Politika Durağı” adlı programda, “kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu” iddiasıyla, programı hazırlayan Tuncay Özkan aleyhine açtığı 10 bin YTL'lik manevi tazminat davası reddedildi.

Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, Başbakan Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin ile Özkan'ın avukatı Şahin Mengü katıldı.

Yargıç Ahmet Kahraman, bilirkişinin, program kasetinin çözümüne ilişkin raporunu mahkemeye sunduğunu belirterek, taraflardan rapora ilişkin görüşlerini aldı.

Avukat Şahin, bilirkişi raporuna karşı bir itirazlarının olmadığını kaydederek, “Rapor ile müvekkilime ağır ve haksız saldırıda bulunulduğu sabit olmuştur. Davamızın kabulüne karar verilsin” dedi.

Bilirkişi raporuna karşı bir itirazlarının bulunmadığını ifade eden avukat Mengü de Erdoğan'a yönelik saldırının söz konusu olmadığını savunarak, davanın reddedilmesini talep etti.

Yargıç Ahmet Kahraman, davanın reddedildiğini açıkladı.

DAVA KONUSU

Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu tarafından hazırlanan dava dilekçesinde, Özkan'ın, 7 Ocak 2007 tarihinde yayınlanan “Politika Durağı” adlı programda, “Başbakan Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırı kastıyla tahkir ve tezyif edici beyanlarda, fevkalade ağır, katlanılması ve tahammülü gayrı kabil hakaret, iftira ve suç isnadında bulunduğu” iddia edilmişti.

Özkan'ın programda yaptığı konuşmanın da aktarıldığı dilekçede, söz konusu ifadelerin, “hukuk düzeninin himaye etmeyeceği derecede ağır ve haksız bir saldırı” niteliği taşıdığı savunularak, Tuncay Özkan ve KanalTürk televizyonundan 10 bin YTL manevi tazminat talebinde bulunulmuştu.

A.A
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2007 Salı 11:05:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?