28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Ergin: Malvarlığı konusu gündemimizde yok

AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, malvarlığıyla ilgili konuların gündemlerinde bulunmadığını ve bunun Türkiye`nin gerçek gündemi olmadığını belirterek, ``Muhalefetin 3 yıldan beri izlediği hırçın ve sığ muhalefet anlayışının kendilerine de yarar sağlamadığını`` söyledi.

Ergin, siyasetçilerin malvarlığının şeffaf olması için ilgili yasada değişiklik yapılmasına sıcak bakıp bakmayacaklarının sorulması üzerine, ``Bu konular Türkiye`nin gerçek gündemi değil, ihtiyacı duyduğu gündem de değil. Bu ve benzeri konular, magazin kültürüyle yaklaşılan bir hal almaya başladı. Bu tarzı doğru bulmuyorum`` dedi.

Türkiye`nin gerçek gündeminin başka konular olduğuna işaret eden Ergin, Kıbrıs ile ilgili olarak BM nezdinde başlatılan diplomatik girişimin önemli bir gündem maddesi olduğunu, ayrıca son 4 yılda ekonomideki büyümenin sürdürülmesi, sosyal güvenlik reformunun yapılması, AB ile başlatılan müzakereler kapsamında tarama sürecinin sorunsuz yürümesinin ülkenin gerçek gündemi olduğunu ifade etti.

Sağlık ve eğitimde yapılan ve yapılması gerekenler ile Türkiye`nin gelecek yüzyılda temin etmesi gereken ucuz enerjinin ülkenin gündeminde olması gerektiğini kaydeden Ergin, muhalefetten bu performansı göremediklerini vurguladı.

Sadullah Ergin, malvarlığı konusunda mevcut düzenlemeyi kendilerinin getirmediğini kaydetti.
.
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 16:11:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Özcan DİLEKYİĞİT IP: 88.240.95.xxx Tarih : 30.01.2006 22:21:48
Sevgili site yöneticisi resmini koydugunuz bursa milletvekili sayın Faruk ÇELİK tir.