15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Erkan Mumcu tavrını belli etmedi

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci içinde Anavatan Partisi'nden destek istediğini belirterek, "Bu süreç içinde Anavatan Partisi'nden açık bir şekilde destek istedim" dedi. 

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile birlikte Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'yu ziyaret etti.
 
Yaklaşık 45 dakika süren ziyaretin ardından Mumcu ile Gül ortak bir basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı adayı Gül, isminin bugün açıklanmasından sonra ilk olarak Anamuhalefet partisi CHP'ye bir ziyaret gerçekleştirdiğini, ardından da Anavatan Partisi'ne geldiğini söyledi. Demokrasinin en güzel yönünün diyalog olduğunu belirten Gül, Cumhurbaşkanlığı süreci içinde de açık bir dille Anavatan Partisi'nden destek istediğini belirtti. Gül, kararları ne olursa olsun kendilerine saygı göstereceğini ifade etti. 

Cumhurbaşkanı adayı Gül'ün Anavatan Partisi Genel Merkezi'nden ayrılmasında sonra bir açıklama yapan Erkan Mumcu ise her şeyden önce hayırlı olsun dileğini ifade ettiğini, ancak bunun kendileri için çok yeni bir gelişme olduğunu söyledi. Konuyu parti mensubu arkadaşları ile değerlendirme fırsatı bulamadığını kaydeden Mumcu, "Türkiye'de istikrarın ve demokrasinin kazanması için Anavatan Partisi geçmişten bugüne kadar gösterdiği duyarlılığı gösterecektir. Sayın Gül ile görüşmemizde de aynı duyarlılığı tekrar ettim. Bizim için doğrusu Türkiye'nin meseleyi şahıslar üzerinden değil sistem üzerinden tartışması ve soruna kişisel sorunlar değil sistem çözümü bulmasıdır" diye konuştu. 

Geçen zamanın boşa geçirildiğini ifade eden Mumcu, kalan zamanı da olabildiğince değerli kılmanın mümkün olduğunu söyledi. Anavatan Partisi'nin bu süreçten Türkiye'nin bir takım demokratik kazanımlarla çıkmasını önemsediğinin altını çizen Mumcu, "Geçmişte ne sayın Erdoğan'ın ismi üzerinde ne de sayın Gül'ün ismi üzerinde bir tartışma yürütmedik. Bugün de bu tartışmayı isimler ve şahıslar üzerinden yürütmek eğiliminde değiliz" şeklinde konuştu. 

Mumcu, destek verip vermeyecekleri yönündeki bir soru üzerine konuyu yarın Merkez Yönetim Kurulu'nda milletvekilleri ile birlikte görüştükten sonra bunu açıklayabileceğini bildirdi. 

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile ortak bir görüş bildirip bildirmeyeceklerinin sorulması üzerine ise Mumcu, "Sayın Ağar da konuyu partisinde görüşecektir. Ondan sonra ortak bir karar belirleyeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2007 Çarşamba 00:09:48
Güncelleme :25 Nisan 2007 Çarşamba 11:22:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sezai acer IP: 194.27.142.xxx Tarih : 25.04.2007 02:42:39
erkan mumcu tavrını belirlese ne olur belirlemese ak parti seçmenlerinin oylarıyla meclise girip sonrada milletle dalga geçer gibi milletin sandığa gömdüğü bir partiyi canlandırmaya çalışması fazlasıyla kendisini ve o partiye katılanları milletin gözünde bitirmiştir.Sayın mumcunun kimi temsil ettiğini merak ediyorum. Sizi başında olduğunuz partinin seçmenleri seçmedi e sizi seçenleride siz reddettiniz o halde kimseyi temsil etmiyorsunuz. millete saygınız varsa yapacağınız tekşey vekillikten istifa edip,genel seçimleri beklemek bakalım partiniz sizi meclise taşıyabilecekmi. siz bu cumhurbaşkanını seçsenizde secmesenizde birşey ifade etmez çünkü siz kimseyi temsil etmiyorsunuz