22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Erkan Mumcu'nun 'terbiye' planı!

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Kuzey Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nın yerinin değiştirilmesinin Türkiye'ye dil uzatacak kadar ileri gidenleri terbiye etmeye yeteceğini söyledi. 

Partisinin Çaybaşı, Ünye ve Fatsa ilçe kongrelerine katılmak üzere geldiği Ordu'da bir basın toplantısı düzenleyen ve gazetecilerin sorularını cevaplandıran Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu, Türkiye'nin Irak'taki yapılanmanın dışarısında bırakıldığını savundu. Hükümetin yanlış politikalarının Türkiye'yi Irak'ta uygulanan politikaların dışına ittiğini ileri süren Mumcu, hükümeti eleştirdi. Hükümetin Irak konusunda boş yere 'babalandığını' söyleyen Mumcu, "Türkiye bugün kendi bölgesindeki yapılanmanın tamamen dışında bırakılmış bir ülke konumundadır. Bırakın Irak'ın konumunu koruyan bir Türkiye'nin rolünü, Türkiye'nin bütünlüğünü tehdit eden bir Kuzey Irak yönetimi gerçeğiyle karşı karşıyayız. Daha geçtiğimiz hafta Barzani, Türkiye'nin de müdahale edebileceğinden, Türkiye'nin de yumuşak karnının bulunduğundan bahsediyor. Bu adamlar ABD'nin askeri varlığının kendilerini sürekli koruyacağını sanıyorlar. Burada barışın, huzurun, dostluğun, kardeşliğin, güvenin, esenlik ve bereketin, yabancı güçlerin askerleriyle sağlanamayacağını, bütün bunlar için dostluk ve kardeşlik duygusuna ve duyusuna sahip olmak gerektiğini göz ardı ediyorlar. Ama açık konuşalım Türkiye'yi bu duruma düşüren hükümetin zaafıdır" dedi. 

Türkiye'nin Kuzey Irak'a açılan sınır kapısının yerini ve koşullarını değiştirebilceğini kaydeden Mumcu, "Bu, Türkiye'nin gücünü ve önemini göstermek için yeterlidir. Bu, Türkiye'ye dil uzatacak kadar cüretkar olabilenleri de terbiye etmeye yetecektir. Yoksa müdahale edecekmiş gibi gerçekle bağdaşmayan babalanmaların da kimseye bir şey kazandırmayacağı ortadadır" diye konuştu.
Cumhurbaşkanlığı seçimini de değerlendiren Mumcu, Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesi görüşünü yineledi. Mumcu, kişileri aday olmaktan alıkoyan anlayışı da kabul etmediklerini belirterek, "Milletin emaneti, millete hizmet için kullanılmalıdır. Çözümü bugün için değil önümüzdeki 100 yıl bulmak için gerekir. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı tartışmalarının bedelini ağır ödememelidir" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 02:06:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 88.226.236.xxx Tarih : 16.01.2007 02:43:58
ADAMA SORMUŞLAR "KEÇİBOYNUZU SEVER MİSİN ?" ADAM CEVAP VERMİŞ. "SEVERİM DE ON GRAM ŞEKER İÇİN BİR KİLO ODUN YEMEYE DEĞER Mİ ?" ŞİMDİ ERKAN MUMCU'NUN DA SÖZLERİ BÖYLE. ARADA BİR İKİ DOĞRU TESPİTİ VAR. "Hükümetin Irak konusunda boş yere 'babalandığını'" SÖYLERKEN DOĞRU SÖYLÜYOR. BU DA MAALESEF BOZUK BİR SAATİN GÜNDE İKİ KEZ DOĞRUYU GÖSTERMESİ GİBİ BİR ŞEY. BU SAYIN PARTI BAŞKANI BENİM YARI YAŞIMDA. SOSYOPSİKOLOJİK OLARAK GENÇ OLDUĞU İÇİN ÇOK DAHA DÜZGÜN BİR FORMAT SERGİLEMESİ GEREKİYOR. AMA NE YAPTI ? KENDİ PARTİSİNİ SATIP AKP'DEN BAKANLIK PAZARLIĞI İLE VEKİL OLDU. BİR MÜDDET SONRA "DOKU UYUŞMAZLIĞI" NEDENİYLE HEM AKP'DEN DOLAYISIYLA HEM DE BAKANLIKTAN İSTİFA ETTİ. TOPAÇ SİYASETİ. ŞİMDİ ONA MI YANALIM ?, YOKSA ONU PARTİ BAŞINA OTURTANLARA MI ?, YOKSA ONU KERAMET SAHİBİ SANIP DİNLEYENLERE Mİ ? 16 OCAK 2007-ANKARA