19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Erken seçim olacak mı?

Başbakan Recep Erdoğan açılışını yapacağı Sabiha Gökçen Havalimanı'nda konuştu. Erdoğan erken seçimle ilgili olarak, "seçimin tarihi ne zamansa o zaman olacak" dedi.

Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı töreninde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile erken seçim konuşması yaptığı iddialarını yalanladı

Başbakan, "Seçimin tarihi ne zamansa seçimler o zaman yapılacak. Erken seçimi konuşanlar bu ülkeyi düşünmüyorlar. Baykal ile erken seçimi konuşmadık. Böyle bir şeyi ben milletimle paylaşırım. Ana muhalefet lideriyle neden konuşayım. Külliyen yalan. Ben böyle birşey söylemedim. Bunların nasıl siyaset yaptığını anlamanız bakımından bunu söylüyorum. Biz işimize bakacağız onlar bırakın dedikodularla uğraşsınlar."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin özlem duyduğu aydınlık geleceğe doğru büyük adımlar attığını belirterek, cumhuriyet ve demokrasinin her zamankinden daha güçlü olduğunu söyledi.

Türkiye'nin havacılık sektöründe yüzde 30 gibi bir hızla yükselmeye ve büyümeye başladığını da belirten Erdoğan, "Marmaray ile Sabiha Gökçen Havalimanı'nı bağlantılı hale getireceğiz" müjdesinde bulundu.

Erdoğan, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın yeni terminal binasının açılışını yaptı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da hazır bulunduğu törende konuşan Erdoğan, konukların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, "Cumhuriyet hepimizin ortak değeri, cumhuriyetimizi yüceltmek, demokrasimizi geliştirmek, ülkemizi birlik ve beraberlik içinde daha ileriye taşımak, daha da güçlendirmek hepimizin ortak misyonudur. Hükümet olarak görevi devraldığımız 2002 yılından bu yana bu şuurla görev yapıyoruz. Bu 7 yıllık süreçte milletimizin taleplerini yerin getirmek adına yoğun bir emek sarf ettik. Çok şükür bu çabalarımızın, milletimizin yolunda döktüğümüz bu terlerin karşılığını, meyvelerini aldık, almaya devam ediyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin özlem duyduğu aydınlık geleceğe doğru büyük adımlar attığını söyledi. Cumhuriyet ve demokrasinin her zamankinden daha güçlü olduğunu belirten Erdoğan, "Türkiye, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefine doğru hızla yol almaktadır" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal'in "istikbal göklerdedir" diyerek havacılık sektörünün gelişmesine öncülük ettiğini hatırlatarak, "Açılışını yapacağımız terminal binası, hiçbir kamu kaynağı harcanmadan tamamen özel sektörün dinamizmiyle gerçekleşmiştir. Yerli ve küresel sermayenin ortak yatırımıyla gerçekleşmişti. Geçmişte siyasi rant elde etmek için yapılan bir çok havalimanı maalesef atıl durumdaydı. Üzerlerinde ne yazık ki hayvanlar otluyordu. Biz bu havalimanlarını yeniden projelendirdik, özel sektörümüzle el ele verdik. Birçok ilimizde kullanılmayan havalimanlarını yap-işlet-devret modeliyle tekrar faaliyete geçirdik. Bunun yanında yeni havalimanları da yaptık. 11 ayda yeni havalimanı yapan bir hükümet durumuna geldik" ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin havacılık sektöründe yüzde 30 gibi bir hızla yükselmeye ve büyümeye başladığını söyledi.

Havayolu sektörünü daha da büyütmeyi hedeflediklerini belirten Erdoğan, "Artık güvenilir bir hava taşımacılığıyla Türkiye dünyadaki yerini alıyor. İnşallah yıllık yolcu sayımız 140 milyona ulaşacak, hedef bu. Marmaray ile Sabiha Gökçen Havalimanı'nı bağlantılı hale getireceğiz. Buradan Marmaray'a binildiğinde, Atatürk Havalimanı'na ulaşma imkanı da ayrıca olabilecek. Entegrasyon bu noktada gelişiyor. Bunlar trafik yoğunluğunu daha da rahatlatacak. Marmaray bittiğinde boğazın bir tarafından diğer tarafına geçiş 4 dakikaya inecek" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin her meselesine büyük ölçekli çareler üretmek zorunda olduklarını söyledi. İstanbul'a 2 havalimanının yetmediğini belirten Erdoğan, "Bereket berekettir. Yolcular taşıyor ne yapacaksın. Belki üçüncü bir havalimanına da ihtiyaç duyulabilir. İnanıyorum ki, tüm bunların hepsi İstanbul için az bile. 2. köprü de yetmiyor, 3. köprünün inşallah adımını atıyoruz. 3. köprüyü de bir an önce başlayıp bitireceğiz. İhtiyacımız olduğu için yapıyoruz, lüks olduğu için değil. Türkiye yıllarca enerjisini gereksiz tartışmalarla heba etti. Gereksiz tartışmalarla içine kapanarak dünyadan koparak gelişmelere bigane kaldı. Biz bu tartışmalarla vakit kaybetmedik. Enerjimizi sonu gelmeyen gerilimlerle heba etmedik" dedi. 

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 20:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?