25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Ermeniler bazı köylerden çıksın

Ermeniler bazı köylerden çıksın bir görelim

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kars’a giderken özel uçağında Hürriyet’e Ermenistan açılımını anlattı.

Baykal, Ermenistan’ın Karabağ’da işgal ettiği bazı köylerden çekilmesi halinde sınır kapısı açılabileceğini belirti, şöyle konuştu: "Sembolik olarak da olsa Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarındaki bazı köylerinden çekilmesiyle süreç başlar. Çekilsinler bir görelim. Bu çekilme, Karabağ’ın işgal altında bulunan bölümüyle ilgili olarak bir yol haritasının belirlemesiyle birlikte gerçekleşmesi halinde, sınır açılır. Bu noktada esnemesi gereken Ermenistan’ın kendisidir."

Gıybet büyük günah

Baykal, Kars’ın Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingte ise Başbakan Tayyip Erdoğan’ı, Hazreti Muhammed’in, "Zinadan daha kötüdür" hadisine atıfla, "Gıybet" yani "Çekiştirme" yapmakla suçladı. Baykal, Kars’ın Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı konuşmada, "Sen dedikodu bile yapmıyorsun, gıybet yapıyorsun. Daha da büyük günah. Günahtır yapma! Arkamdan konuşma, televizyonda karşıma çık" çağrısında bulundu.

Pişman değilim

Baykal, Kars mitingi dönüşü özel uçağında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. MHP lideri Bahçeli’nin Erdoğan’a yönelik ’116 günde karanlık senaryolarla başbakan oldun’ sözleri üzerine şöyle dedi: "Ne ifade edilmek isteniyor, netleşmiş değil. YSK’nın Sayın Erdoğan’la ilgili, ’Bir partinin genel başkanı olarak seçim kampanyası yönetebilir’ kararına yönelik hukuki bir iddia mıdır, yoksa Siirt seçimlerinin iptal edilmesine yönelik birtakım adımların atılmasına yönelik bir ima mıdır, söylenen? Ancak, bizim bu noktada Sayın Erdoğan’a siyaset yapma yolu açan desteğimizle ilgili bir pişmanlık duymuyorum. Bu konuda tavır almamak çok ciddi bir demokrasi ayıbı olurdu."

Atasagun yorumu: Maskaralık

Baykal, gazetecilerin, savcılığın eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun hakkında soruşturma izni istemesi ve Ergenekon şemasıyla ilgili sorusu üzerine şunları söyledi: Bu şemayla ilgili olarak ne hukuki ne de idari ciddi bir sorgulamanın yapılacağına yönelik umudum yok. Bu durum bile tek başına işin ciddiyeti hakkında gerekli ip ucunu veriyor. Gülünç ve maskara bir durum.

Bu arada Şenkal Atasagun da "Başbakan kesinlikle soruşturma açtırmalı" diyerek soruşturma izni istedi.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 01:23:41
Güncelleme :18 Mart 2009 Çarşamba 01:41:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?