22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Ermenilerin oyları nereye?

Etyen Mahçupyan: Ermeni oyları AKP ve Baskın Oran'a...


Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Etyen Mahçupyan, siyasi partiler baz alındığında Türkiye Ermenilerinin yüzde 60 oranında AKP’ye oy vereceğini, İstanbul 2.Bölge’de de sol bağımsız aday Baskın Oran’ı destekleyeceğini söyledi.


Etyen Mahçupyan, Tempo Dergisi’ne verdiği mülakatta seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye Ermenilerinin her zaman merkez sağa oy verdiğini belirten Mahçupyan, Ermeni oylarının yüzde 60 oranında AKP’ye gideceğini söyledi. Mahçupyan, "Türkiye Ermenileri AKP’ye oy verecek. Bizim yaptığımız gözlemler, İstanbul 2.Bölge’de büyük çapta sol bağımsız aday Baskın Oran’a oy verecekler. Ama Baskın faktörünü bir kenara bırakırsanız ve partiler arası bir mukayese yaparsanız gözüken, yüzde 60’a yakını AKP’ye oy verecek. Geriye kalan yüzde 40 ise CHP, GP ve DP arasında bölünüyor" diye konuştu.


Ermeni oylarının AKP’ye gitmesinde önemli faktörlerden birinin Vakıf Yasası ile ilgili yaşanan tartışmalar olduğuna değinen Mahçupyan, "Gayrimüslüm cemaatler için çok kritik olan vakıf malları konusunda AKP, mallarının iadesi ve yeniden düzenlenmesi, müsadere edilenlerin en azından tekrar masanın üzerine konmasına çalışırken, CHP ve MHP bunu engellemeye çalıştılar" dedi. Mahçupyan, AKP’nin misyonerlik konusunda da benzer bir tutum sergilediğine işaret ederek, "AKP, gayrimüslümlerin hayal ettiği dünyaya daha yakın duruyor" dedi.

anka
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 14:33:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?