22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Ersümer, aday olmayacak

Mavi Akım başta olmak üzere bakanlığı döneminde usulsüz işlemlerde bulunduğu gerekçesiyle Yüce Divan'da yargılanan Enerji eski Bakanı Cumhur Ersümer, seçimlerde milletvekili adayı olmayacağını açıkladı.

Ersümer görevden ayrılmasından sonra "iftiralarla dolu bir siyasi linç süreci" yaşadığını söyledi. Ersümer, “Ülkeme ve memleketim Çanakkale’me en faydalı olacağım bir dönemde, aday olmama ve seçilmeme hukuki ve ahlaki hiçbir engel olmamasına rağmen benim üzerimden partimin siyaseten yıpratılmasına gönlüm razı olmadığı için bu seçimde aday olmayacağım” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı olarak, ülkenin enerji geleceğinin planlanmasını yaptığını, yaşanan dar boğazların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldığını, yapılması zorunlu işleri ve yatırımları yaptığını savunan Ersümer, bugün bunların öneminin çok daha iyi anlaşıldığını söyledi.

Ersümer'in, Çanakkale’de aday olması yönünde gelen talepler, ANAP ve DYP birleşmesi sonrası Demokrat Parti çatısı altında da devam etmişti.


anka
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2007 Pazar 13:29:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?