20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Eşi türbansız bürokrat ne yapsın?

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, bürokraside eşi türbanlı olmayan bir bürokratın yükselme şansını sordu ve Erdoğan'a, "Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarındaki bürokratları, eşleriyle yemeğe çağırsın. Ayrımcılığın, bürokraside hangi boyutlara ulaştığını daha net göreceğiz" dedi. 

Kılıçdaroğlu, DİSK'e bağlı Dev Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve beraberindeki heyeti, TBMM'de kabul etti.

Çerkezoğlu, sağlıktaki taşeronlaşmayı eleştirerek, yaklaşık 100 bin sağlık çalışanının, taşeron şirket aracılığıyla çalıştırıldığını söyledi.

Çerkezoğlu, sağlıkta taşeronlaşma olamayacağını, insanın ihale edilemeyeceğini dile getirerek, taşeronlaşmanın ortadan kaldırılması için yasal düzenleme yapılmasını istedi. Çerkezoğlu, bu taleple topladıkları 5 bin imzayı da TBMM'ye bugün ilettiklerini söyledi.

Bu işçilerin, sendikalı olma ve hak talep etmelerinin, iktidarın tutumu karşısında etkili olamayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Size ve işçi arkadaşlara önerim olacak: Eğer bu işçiler türbanlı eylem yaparsa, türban takarlarsa başta Başbakan olmak üzere, AKP yöneticilerinin 'acaba burada hangi sorun var' diye dikkatini çekecektir" dedi.

Erdoğan'ın, "AK Parti'nin her vatandaşın teminatı olduğunu" söylediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Tarikatların ve cemaatlerin, kendileri için teminat olarak gördükleri kişi, vatandaşın teminatı olamaz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın "sadaka toplumunu kucaklarında bulduğunu" söyleyerek, itirafta bulunduğunu bildirerek, AK Parti'nin sadaka toplumunu kendi dönemlerinde büyüttüğünü, arka bahçeleri haline getirmek için devletin bütün olanaklarını kullandığını savundu.

Tuzla tersanelerinde ölen işçi sayısının 20'yi bulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ne yapıyor? İstanbul'daki patlamada kayıtdışı çalışan işçiler ne oldu? En büyük denetim ordusunu elinde bulunduran bu bakanlık, nereyi, nasıl denetliyor? Niçin kamuoyuna açıklamıyor? Açıklayamazlar, çünkü beyni türbanla örtülü olanlar hayatın gerçeğini bilemezler" diye konuştu.

aa
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 14:42:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yaşar Yılmaz IP: 88.228.172.xxx Tarih : 14.02.2008 17:48:04

Eşi türbanlı olmayan bürokrat bence bir an evvel köyüne dönüp patates yetiştirmelidir.Yükselme,hizmet etme şansı kalmamıştır.