22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'Eşim sepet mi yanımda taşıyayım'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın olası cumhurbaşkanlığı adaylığı bağlamında, kendisine yönelik olarak "Eşiyle akşam yemeği bile yemeyen, yanında hiçbir yere götürmeyen biri, başörtüsüyle eşini her yerde temsil eden, eşinin yanından ayrılmayan kadını oraya yakıştıramıyor" değerlendirmesi yapan Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’ya sert tepki gösterdi.

Baykal, "Bir Türk kadınının, örnek alınması ve saygı duyulması gereken yaşam tarzını bir kenara bırakıp, ’Neden yanında taşımıyorsun, götürmüyor’ gibi yakışıksız değerlendirmelerde bulunuyor. Sen kim oluyorsun, böylesine saygın bir yaşam çizgisine ne hakla müdahale ediyorsun? Ne yapmamız gerektiğini sana mı soracağız. Olcay, nasıl davranması gerektiğini senden mi öğrenecek? Olcay’ın adını bir daha ağzına almasın" diye konuştu. Baykal, Hürriyet’e şu değerlendirmeleri yaptı:

YAKIŞMADI

Diyor ki benim için, ’Yanında götürmüyor.’ Bu ne rezillik. Olcay bir eşya mı ki yanımda taşıyayım, götüreyim. Ben Olcay’ı bir yere götüremem; ancak o isterse gelir. Bir kadının, üstelik bakanlık yapan bir kadının, bir başka kadın ile ilgili bunları söylemesi düşündürücü. Sepet mi ki onu yanımda taşıyayım, yanımda götüreyim? Ancak isterse, o beni taşıyabilir. Sen önce sorumlu olduğun bakanlığın görevleri ile ilgilen. Fuhuş batağına saplanmış kızlarımızı kurtar önce. Olcay son dönemde sadece Sayın Cumhurbaşkanı’nın yemeklerine katılmaya özen gösteriyor. O da cumhurbaşkanımıza saygısından. Sayın Bakan da mutlaka kendisini bu resepsiyonların birinde görmüştür. Buna rağmen, eşimin kendi kişisel yaşam çizgisini özgürce seçmiş olmasına saygı göstermesi ve bununla mutlu olması gerekirken, çıkıyor ve yaşamını benim emrimle değiştirmesini istiyor.

KENDİ HAYATINI YAŞIYOR

Olcay’ın 30 yıl önceki seçimiydi bu durum. O kendi hayatını yaşamayı seçti. Gencecik, 36 yaşında bakan olduğumda bile, kendisi sahne ışıklarının önünde olmayı istemedi, "Bakan eşi olarak tanınmak istemiyorum" dedi. Herkes kamera ve basının önünde olmaya can atarken, o kendisini akademik ve mesleki kariyerini ön planda tuttu. Olcay, benim aksi yöndeki arzularıma rağmen, siyasi hayatımın dışında olma tercihini yapmıştır. Ancak bunun dışındaki tüm yaşamımızda elbette beraberiz. Olcay’la baş başa yemeklere gidiyoruz, sinemaya gidiyoruz. Hayatın tüm alanını paylaşıyoruz. Ancak kendisi bunu dışında ortaya çıkmak istemiyor

BİZE KOL KANAT GERDİ

Maliye Bakanlığı ve ardından da Milli Prodüktivite Merkezi’nde uzman olarak çalıştı. Başbakanın sıkça söz ettiği pazarlamacılık üzerine ilk çalışmaları yapanlardandır kendisi. Ben bakanken bile işine dolmuşla gitmeyi tercih etmiş bir insandır. İki çocuk büyüttü, üçüncüsünü 7 aylık iken aldı ve 14 yaşına getirdi. Kendisini ailesine, çocuklarına, torunlarına adamış, öte yandan da başarılı bir meslek yaşamı geçirmiştir. Hepimize kartal gibi kol kanat germiştir. Bir kadının saygı duyulması gereken özgür terhine müdahale etmeye kalkan bir bakana toplumun ve kadın konusunda duyarlı herkesin tepki göstermesi gerekir.

’Eşiyle yemek bile yemiyor’ demişti

KADIN ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, dün Milliyet Gazetesi’nde yayımlanan röportajında, Baykal’ın, türbana yönelik tavrını eleştirirken şöyle demişti:

"Eşiyle akşam yemeği bile yemeyen, yanında hiçbir yere götürmeyen biri, başörtüsüyle eşini her yerde temsil eden, eşinin yanından ayrılmayan kadını oraya yakıştıramıyor."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2007 Cumartesi 05:32:14
Güncelleme :6 Ocak 2007 Cumartesi 06:15:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 85.100.184.xxx Tarih : 6.01.2007 10:58:47
'Eşim sepet mi yanımda taşıyayım' SOSYAL DEMOKRAT BİR LİDERİN AĞZINDAN BÖYLE SÖZLER ÇIKABİLİR Mİ ? SAYIN EŞİNİZ YANINIZDA HİÇ GÖRÜNMÜYOR. DOĞRU. PEKİ BİR ENTELLEKTÜEL LİDERİN EŞİ OLARAK SOSYAL AKTİVİTELERDE BULUNUYOR MU ? İŞTE BUNU DUYAN BİLEN YOK ! MESELE BURADA. 6 0CAK 2007